Είναι ένα πιάτο που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι. Είτε για να συνοδεύσει κρέατα και κοτόπουλο, είτε μόνο με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 800 γραμμάρια πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι γάλα
- 70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
![Πατάτες ογκρατέν με κρέμα | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/augratin1_0.jpg?itok=XHBX0Cvw)
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο
- Σε ταψάκι βάλτε μια στρώση πατάτες, απλώστε λίγα σκόρδα, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο γάλα
- Συνεχίστε με άλλη στρώση, σκόρδα, κρέμα κλπ.
- Αλατίστε κάθε στρώση, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί
- Ψήστε για 45 λεπτά
![Πατάτες ογκρατέν με κρέμα | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/augratin2.jpg?itok=SEJCgdiZ)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο