Πατάτες ογκρατέν με κρέμα - iefimerida.gr

Πατάτες ογκρατέν με κρέμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα πιάτο που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι. Είτε για να συνοδεύσει κρέατα και κοτόπουλο, είτε μόνο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Πατάτες ογκρατέν με κρέμα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο
  • Σε ταψάκι βάλτε μια στρώση πατάτες, απλώστε λίγα σκόρδα, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο γάλα
  • Συνεχίστε με άλλη στρώση, σκόρδα, κρέμα κλπ.
  • Αλατίστε κάθε στρώση, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για 45 λεπτά
Πατάτες ογκρατέν με κρέμα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πατάτες ογκρατέν κρέμα σκόρδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ