Χρυσοχοΐδης: Οι Έλληνες εφοπλιστές να γίνουν πιο χρήσιμοι για την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Οι Έλληνες εφοπλιστές να γίνουν πιο χρήσιμοι για την ανάπτυξη

efoplistes
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση να ανοίξει ο διάλογος με τους Έλληνες εφοπλιστές προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή.

Οι Έλληνες εφοπλιστές πρέπει να «γίνουν ακόμα πιο αποδοτικοί και πιο χρήσιμοι για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία της χώρας» υποστήριξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τόνισε επιπλέον ότι μπορεί να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και τους Έλληνες πλοιοκτήτες «έτσι ώστε να δούμε με ποιο τρόπο κι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει φύγει στο εξωτερικό θα γυρίσει πίσω κι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύονταν στο παρελθόν στην Ελλάδα να συνεχίσει να επενδύεται σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα διαμορφώσουν μία νέα πραγματικότητα στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε πως η προσπάθεια της θωράκισης της ναυτιλίας είναι «καθήκον μας, είναι χρέος μας απέναντι σε Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα είναι από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους στον κόσμο, φέρνουν πολύ σημαντικό συνάλλαγμα στη χώρα και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας ως μέλη του εφοπλιστικού κόσμου, που στα καλά χρόνια ξεπερνούσαν τα 14 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και τώρα είναι λιγότερα».

Πρόσθεσε ακόμη πως η «μόνη μας έννοια και το μόνιμο μέλημά μας πρέπει να είναι η αύξηση και πάλι του ΑΕΠ της χώρας σε ότι αφορά τη συμβολή της ναυτιλίας».

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «ο τουρισμός, ο οποίος έχει ένα 17% περίπου του ΑΕΠ της χώρας, η ναυτιλία και δυο - τρεις τομείς ακόμη, αποτελούν τα μελλοντικά βάθρα, πάνω στα οποία θα στηριχθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, η νέα οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ