Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ- Φώφη: Δεν θα ανεχθώ προσωπικές στρατηγικές -Ποτάμι: Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν - iefimerida.gr

Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ- Φώφη: Δεν θα ανεχθώ προσωπικές στρατηγικές -Ποτάμι: Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, πυροδότησε η αυστηρή προειδοποίηση Γεννηματά ότι δεν θα επιτρέψει προσωπικές στρατηγικές, προειδοποιώντας ακόμη και με διαγραφές.

Με ένα αυστηρό σχόλιο, αντέδρασε το Ποτάμι και ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Η απάντηση αυτή «δεν προσωποποιείται» όπως διευκρίνιζαν από την Σεβαστουπόλεως. «Είναι μια απάντησε σε όσους προσπαθούν μετατοπίσουν από την πολιτική στην μικροπολιτική, ενοχοποιώντας τη δράση του Ποταμιού» τόνιζαν κορυφαίες πηγές του ποταμιού στο iefimerida.gr».

Είναι προφανές ότι το Ποτάμι απαντά και σε δημόσιες δηλώσεις βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής τα τελευταία 24ωρα που στόχευσαν τον Στ. Θεοδωράκη ο οποίος άσκησε κριτική στο αίτημα για πρόωρες εκλογές που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΑΡ: Τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις

Σε άτυπη ενημέρωσή της και η ΔΗΜΑΡ μπήκε στο χορό των αναταράξεων, σχολιάζοντας: «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Γεννηματά: Ως εδώ! Καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές στο κόμμα

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά έστειλε σαφές μήνυμα νωρίτερα, ότι δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές και διχόνοιες στο κόμμα. Σε δήλωσή της στο protothema η Φ. Γεννηματά τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν». Επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις το κόμμα είναι η διασφάλιση της πολιτικής του ενότητας και υπενθυμίζει ότι η κοινωνική βάση της παράταξης «δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας» Οπως υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά αυτά «αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων» και «μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν».

Για να προσθέσει αυστηρά: «Εως εδώ! Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ