Συναγερμός στο Μετρό Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό υδραργύρου σε εργοτάξιο - iefimerida.gr

Συναγερμός στο Μετρό Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό υδραργύρου σε εργοτάξιο

υδράργυρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται οι 220 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου, καθώς βρέθηκε ποσότητα υδραργύρου που θεωρείται επικίνδυνος για την υγεία.

Το εν λόγω τοξικό χημικό στοιχείο εντοπίστηκε στο εργοτάξιο και πλέον σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μολύνθηκαν.

Το εργοτάξιο, με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία έγινε καταγγελία για την ύπαρξη του υδραργύρου έχει σφραγιστεί, ενώ την απομάκρυνσή του ανέλαβε εξειδικευμένη εταιρία. Η ίδια εταιρία θα διερευνήσει αν υπάρχουν και άλλες ποσότητες υδραργύρου, πέρα από τα περίπου 300 γραμμάρια που βρέθηκαν στο εργοτάξιο σε συμπαγή μορφή. Εξάλλου, μέτρηση θα γίνει και στον αέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ