Σόου του Τραμπ κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών κρατουμένων από τη B. Κορέα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σόου του Τραμπ κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών κρατουμένων από τη B. Κορέα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία υποδέχθηκαν τους τρεις Αμερικανούς που απελευθέρωσε η Βόρεια Κορέα.

Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή τους οι κρατούμενοι έφθασαν στην αεροπορική βάση Άντριους, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει τα ΜΜΕ για να δώσει ένα σόου εκμεταλλευόμενος τη σημαντικότερη έως τώρα διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησής του.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια ανέβηκαν στο αεροπλάνο για να προϋπαντήσουν τους Κιμ Ντονγκ Τσουλ, Κιμ Χακ Σονγκ και Κιμ Σανγκ, ενώ ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς με τη σύζυγό του και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο περίμεναν δίπλα στο αεροσκάφος και λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στην πόρτα του αεροπλάνου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

«Είναι μια ειδική νύχτα γι’ αυτούς τους τρεις πραγματικά υπέροχους ανθρώπους. Ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί αυτό, αλλά να που συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

Ερωτηθείς αν αυτό το «κατόρθωμα» είναι που τον κάνει πιο περήφανο απάντησε: «όταν θα αποπυρηνικοποιήσουμε ολόκληρη την κορεατική χερσόνησο».

«Είναι μεγάλη τιμή. Αλλά η πραγματική τιμή θα είναι αν θα πετύχουμε μια νίκη και ξεφορτωθούμε τα πυρηνικά όπλα».

Από τους τρεις πρώην κρατούμενους μίλησε ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ: «Είναι σαν ένα όνειρο. Είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι. Μας μεταχειρίστηκαν με διάφορους τρόπους [στη Β.Κορέα]», είπε, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκε να κάνει καταναγκαστική εργασία, αλλά κι ότι έλαβε ιατρική βοήθεια από τους Βορειοκορεάτες όταν αρρώστησε.

Σόου του Τραμπ κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών κρατουμένων από τη B. Κορέα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι θέλησε να στείλει τα σέβη του στην οικογένεια του Ότο Βάρμπιερ, του Αμερικανού που απελευθέρωσαν πέρυσι οι Βορειοκορεάτες σε κωματώδη κατάσταση και πέθανε λίγες μέρες αργότερα.

Ο Τραμπ για τον Κιμ: «Πραγματικά πιστεύω ότι θέλει να κάνει κάτι»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε και για τις πιθανότητες να επιτύχει μια συμφωνία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Πραγματικά πιστεύω ότι θέλει να κάτι κάτι και να οδηγήσει τη χώρα του στον πραγματικό κόσμο. Νομίζω ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία [η συνάντηση]. Ουδέποτε έφθασε ως εδώ και ουδέποτε υπήρξε τέτοια σχέση. Μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα κι αυτό ελπίζουμε», είπε εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει κάποια μέρα να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα.

Πρόσθεσε δε ότι η απελευθέρωση των τριών ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των διεργασιών προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Σόου του Τραμπ κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών κρατουμένων από τη B. Κορέα [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Οι τρεις Αμερικανοί, που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, είχαν φυλακιστεί το 2016 και το 2017 στη Βόρεια Κορέα κατηγορούμενοι για «κατασκοπεία» και «εχθρικές ενέργειες» προς το κομμουνιστικό καθεστώς και αφέθηκαν ελεύθεροι από την Πιονγιάνγκ σε μια κίνηση καλής θέλησης ενόψει της κρίσιμης συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντοναλντ Τραμπ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ