«Ο Ερντογάν για τσάι» στο Λονδίνο - Συνάντηση με Μέι και βασίλισσα Ελισάβετ - iefimerida.gr

«Ο Ερντογάν για τσάι» στο Λονδίνο - Συνάντηση με Μέι και βασίλισσα Ελισάβετ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις βαλίτσες του για το Λονδίνο ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι μερικές εβδομάδες πριν τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

«Η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία να επιδείξουμε τις στενές διμερείς σχέσεις μας και να γίνουν σημαντικές συζητήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Αλλά το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στη Βρετανική πρωτεύουσα έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η βρετανική πτέρυγα της «Εκστρατείας Κουρδικής Αλληγγύης» υποσχέθηκε ότι θα υποδεχθεί τον Ερντογάν με μια «τεράστια διαδήλωση», ενώ η συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων και οπαδούς της εκστρατείας κατά του «σκληρού» Brexit, Καρολάιν Λούκας τόνισε: «καθώς σπεύδουμε προς το Brexit είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι ολοένα και πιο πρόθυμη να φλερτάρει με καταπιεστικούς ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας αυταρχικός ηγέτες, που βλάπτει σοβαρά το λαό του, αλλά έμείς του δώσαμε όπλα αξίας εκατομμυρίων λιρών και τώρα τον προσκαλούμε και για τσάι. Θα είναι άκρως τρομακτικό αν η Τέρεζα Μι δεν εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να ορθώσει το ανάστημά της στον Ερντογάν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι αν το μόνο αποτέλεσμα αυτών των επαφών θα είναι φωτογραφίες με χαμόγελα μ’ έναν ηγέτη που προσπαθούμε απεγνωσμένα να φλερτάρουμε πριν αρχίσει η περίοδος κρίσης του Brexit».

Σύμφωνα με τους Financial Times η τριήμερη επίσκεψη του Ερντογάν θα αρχίσει την Κυριακή και θα περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Τουρκία τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου, όταν υπέγραψαν μια συμφωνία 100 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ