«Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπορεί να χρειαστούν δεύτερο πακέτο σωτηρίας» - iefimerida.gr

«Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπορεί να χρειαστούν δεύτερο πακέτο σωτηρίας»

Ιρλανδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ταράζει τα νερά» με άρθρο του στους Financial TImes ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) λέγοντας πως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία πιθανόν να χρειαστούν και δεύτερο πακέτο στήριξης.

«Θα πρέπει να αναγνωριστεί αμέσως ότι η Πορτογαλία πιθανόν να μην είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές την επόμενη χρονιά και να χρειαστεί νέο πακέτο διάσωσης», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αν η χώρα δεν καταφέρει «να αυτοχρηματοδοτηθεί μέχρι το 2016, θα χρειαστεί σχεδόν 100 δισ. ευρώ. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία χρειάζεται άλλα 80 δισ. ευρώ», εκτιμά ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει ο κ. Σμάγκι αναγκαίο είναι ένα τείχος προστασίας που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει πράγματι εξαίρεση στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ