Μήνυση κατά του Αγγελόπουλου κατέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Μήνυση κατά του Αγγελόπουλου κατέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ, κατά του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για την μπλούζα που φορούσε στο παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ με την αριθμητική ένδειξη «18-2».

Η «πράσινη» ΚΑΕ κατηγορεί τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» για δυσφήμηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ενθάρρυνση φαινομένων συμπεριφοράς βίας στον αθλητισμό.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος Δημητρακόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Από σήμερα σταματάει η ανοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καμώματα του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Οποιαδήποτε συμπεριφορά που παραβιάζει τους κανόνες της έννομης τάξης, άμεσα θα καταγγέλεται στα αρμόδια θεσμικά όργανα».

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «ο αριθμός 18 με πράσινο χρώμα παρέπεμπε στον αριθμό των ελευθέρων βολών που εκτέλεσε η ομάδα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο του περσινού τελικού του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με τον Ολυμπιακό και ο αριθμός 2 με κόκκινο χρώμα παρέπεμπε στον αριθμό των ελευθέρων βολών που εκτέλεσε η ομάδα του Ολυμπιακού στο ίδιο χρονικό διάστημα. Στόχος του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, κ. Αλέξανδρος Ψαριανός, ο οποίος ήταν διαιτητής και του περσινού τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν «να προκληθούν υπόνοιες μεροληψίας του εν λόγω διαιτητή υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού και να πυροδοτηθεί το θυμικό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού εν όψει, μάλιστα των επερχόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ελλάδας και, ενδεχομένως της Ευρωλίγκας. Επίσης απόρροια της άνω απαράδεκτης ενέργειας του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου ήταν να εξαγριωθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και να στραφούν κατά του διαιτητή της αναμέτρησης με υβριστικά συνθήματα».

Οι «πράσινοι» τονίζουν στην αναφορά τους πως η κίνηση αυτή του Παναγιώτη Αγγελόπουλου έγινε αντιληπτή από τον τηλεοπτικό φακό, τους ευρισκόμενους φιλάθλους και παράγοντες και δημοσιεύτηκε εκτενώς στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Αναφορά γίνεται και στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 10ης Μαρτίου 2012 στο κλειστό του Ελληνικού, ως επιχείρημα της «πράσινης» ΚΑΕ πως η ενέργεια του Αγγελόπουλου λειτούργησε ενθαρρυντικά προς τους «εύφλεκτους φιλάθλους του Ολυμπιακού» με αποτέλεσμα τη ρίψη φωτοβολίδων στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. «Γι' αυτό τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή με πρόστιμο 5.000 ευρώ», παραθέτει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει: «Η παράγραφος 5 προβλέπει ότι όποιος παροτρύνει, υποκινεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως δημόσια ή δια του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες προσώπων για να διαπράξουν αδικήματα του παρόντος άρθρου (άρθρο 41ΣΤ παρ. 1δ, 5 και 8 του Ν. 2725/1999) τιμωρείται με φυλάκιση από 6 μήνες έως 5 έτη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ