Φίλης: Από συντάξεις και αφορολόγητο θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Φίλης: Από συντάξεις και αφορολόγητο θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις

Αφήστε την εκλογολογία, και διαπραγματευτείτε για συντάξεις και αφορολόγητο γιατί από αυτά θα εξαρτηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα διαμηνύει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Φίλης.


Η νέα παρέμβαση Φίλη (Realfm) ήρθε την ώρα που κορυφώνονται τα σενάρια για το χρόνο των εκλογών ενώ καταγράφονται αντιφατικές δηλώσεις από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για το αν θα ισχύσουν τελικά οι μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/19.


«Είναι λάθος η συζητηση τωρα για εκλογές. Η συζήτηση τώρα ειναι τι μπορούμε να κερδίσουμε. Το άλλο είναι απροσανατολισμός» τόνισε ο πρώην υπουργός ζητώντας (προφανώς προς τον Ε.Τσακαλώτο) «...να μην εφαρμοστούν απο τώρα (μείωση συντάξεων και αφορολόγητου), να μπουν στη διαπραγμάτευση. Η άλλη συζητηση για εκλογές, καλή είναι αλλα είναι «πολιτικούρα”. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις».


Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πέρυσι η κυβέρνηση εκβιάστηκε από το ΔΝΤ και αναγκάστηκε να προνομοθετήσει το «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο πο υήταναπιτήσεις εκτός της συμφωνίας του 2015, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
«Τωρα εχουμε οικονομία που δεν παραγει απλά πλεονάσματα αλλά θηριώδη υπερπλεονασματα. Θηριώδη! Γιατί πρέπει να κόψουμε συντάξει από 1/1/19; ..διερωτήθηκε ο βουλευτής, σημειώνοντας: «Αν καποια στιγμη δεν τα βγάζουμε πέρα, το κουβεντιάζουμε. Αλλα γιατί να προκαλούμε νέες κοινωνικές ανισότητες. Γιατί σκληρή λιτότητα ειναι αυτό».

«Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τι ζητάμε για το χρέος», ανέφερε.

«Λάθος η συζήτηση τώρα για εκλογές, η συζήτηση τώρα είναι για τη διαπραγμάτευση. Τι μπορεί να κερδίσουμε μετά και πριν την έξοδο. Το άλλο είναι αποπροσανατολισμός. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ