Κατά της διενέργειας εκλογών πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε χάος στην αγορά και την κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα. « Εδώ και τέσσερα χρόνια το περιγράφω ως το τρίπτυχο Σύνεση-Συναίνεση-Συνεργασία. Εάν δεν συναισθανθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας ότι βιώνουμε ίσως τη βαθύτερη εθνική κρίση από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ότι χρειάζονται εθνικά κριτήρια, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε αλλαγές στην κυβέρνηση κάθε δύο χρόνια και δεν θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5fm».
«Κάθε τι στην ώρα του κι ο κολιός τον Αύγουστο. Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας θεωρεί ότι ο επαγγελματίας και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας είναι κάποιας μορφής πειραματόζωο, φοβάμαι ότι πλανάται πλάνην οικτράν», ανέφερε σχολιάζοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές.
«Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν από την απαρχή αυτής της οικονομικής, εθνικής τραγωδίας το 2010, πάσχιζαν τότε να ασπαστεί ο ελληνικός λαός την αναγκαιότητα επιβολής των μνημονίων και σήμερα, που ήρθε πλέον η ώρα της εξόδου με τη σύμφωνη γνώμη και προτροπή των δανειστών, αμφισβητούν, τορπιλίζουν, ενώ ως έσχατο μέσο ζητούν και εκλογές προ της λήξης του μνημονίου, που θα επιφέρουν χαοτική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία», συμπλήρωσε.
«Προϋπόθεση επιβίωσης ο ψηφιακός μετασχηματισμός»
«Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία, ανατρέπουν υφιστάμενα μοντέλα και δημιουργούν ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σήμερα προϋπόθεση επιβίωσης για τις σύγχρονες οικονομίες», ανέφερε ο κ. Μίχαλος στην ομιλία του στο Digital economy forum 2018.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, η εφαρμογή και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως και η αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, δεν αποτελεί, πλέον, προαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις. «Θεωρώ ότι είναι παράγοντας επιβίωσης» ανέφερε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι κάθε κλάδος έχει τη δική του δυναμική και διαφορετικές ανάγκες. «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν καλά τις αλλαγές που διαμορφώνονται γύρω τους, να θέσουν τις σωστές προτεραιότητες, να διαμορφώσουν τις κατάλληλες ψηφιακές στρατηγικές και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες δράσεις, για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά» τόνισε ο ίδιος.
Επισήμανε, δε, ότι, παρά τα όποια θετικά βήματα των τελευταίων ετών, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και διακυβέρνησης. Κατά την άποψή του, χρειάζεται να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη και συνεκτική στρατηγική που θα εφαρμόζεται με συνέπεια και συνέχεια, ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων. «Μία στρατηγική, που θα ξεκινά από την υποδομή και την παροχή κινήτρων προς τις επιχειρήσεις και θα φτάνει μέχρι την ανάπτυξη των δεξιοτήτων» διευκρίνισε ο κ. Μίχαλος.
Πηγή: ΑΠΕ