Το πιο «βίαιο» απολίθωμα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα - iefimerida.gr

Το πιο «βίαιο» απολίθωμα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα

Ιουρασική περίοδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου 150 εκατ. χρόνια, ένα ιπτάμενο ερπετό εντόπισε ένα ψάρι στον Ιουρασικό ωκεανό. Το ερπετό όρμησε, έπιασε το θήραμά του, αλλά αμέσως μόλις το έφαγε, φαγώθηκε από ένα μεγαλύτερο ψάρι.

Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ σπάνιο κάθε απολίθωμα που δείχνει τις τελευταίες στιγμές δύο διαφορετικών ειδών, πόσο μάλλον τριών. Αυτό συμβαίνει ωστόσο με το απολίθωμα που βρέθηκε στη Γερμανία, στο οποίο βλέπουμε έναν μικρό πτερόσαυρο που μόλις έχει φάει ένα ψάρι, να γίνεται το γεύμα ενός ασπιδόρυγχου (σαρκοβόρο ψάρι, μήκους 60 εκατοστών).

Οι ειδικοί έχουν εντυπωσιαστεί από το εύρημα καθώς όχι μόνο πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος απολιθώματος, αλλά και η ίδια η επίθεση που απεικονίζει δεν είναι συμβατή με όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες σχετικά με το «διαιτολόγιο» του ασπιδόρυγχου.

«Συνήθως αυτά τα δύο ζώα δεν έχουν καμία επαφή και σχέση μεταξύ τους. Τα ψάρια δεν είναι πολύ έξυπνα και έτσι κάποιες φορές κάνουν επιθέσεις που αποδεικνύονται μοιραίες για αυτά. Παραδείγματος χάριν, ορισμένες φορές τα ψάρια επιτίθενται σε κάποιο άλλο ψάρι που είναι τόσο μεγάλο ώστε δεν μπορούν να το καταπιούν και τελικά χάνουν τη ζωή τους αφού πνίγονται στην προσπάθειά τους να το φάνε. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση» ανέφερε ο Ερμπερχαρντ Φρέι, παλαιοζωολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Καρλσρούης που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ