Η μοναξιά της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο - iefimerida.gr

Η μοναξιά της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωριστά προγράμματα, διαφορετικές προτεραιότητες.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τη ζωή του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξυπνά γύρω στις 05:30 π.μ. για να δει τις ειδήσεις στην καλωδιακή τηλεόραση και να αρχίσει τις αναρτήσεις στο Twitter, ενώ η γυναίκα του σηκώνεται λίγη ώρα αργότερα στη δική της κρεβατοκάμαρα κι ετοιμάζει τον 12χρονο γιο τους Μπάρον για το σχολείο, σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού που επικαλείται η Washington Post.

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 0

Η Μελάνια έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τον πρόεδρο αφοσιωμένη καθώς είναι στην ανατροφή του γιου τους, ενώ το τελευταίο διάστημα -εν μέσω των «αποκαλύψεων» της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και του πρώην μοντέλου του Playboy Κάρεν Μακντούγκαλ για τις σχέσεις που λένε ότι είχαν με τον άνδρα της το 2006 – μπαίνει ολοένα και πιο δυναμικά στο κάδρο αποπνέοντας μια εικόνα ανεξαρτησίας από τον άνδρα της, όπως στην κηδεία της πρώην πρώτης κυρίας Μπάρμπαρα Μπους, όπου πήγε ασυνόδευτη.

Σπάνιες οι στιγμές οικειότητας στο προεδρικό ζεύγος

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κι η γυναίκα του καταβάλλουν ελάχιστες προσπάθειες για να δείξουν αγαπημένοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως όταν ο Τραμπ προσπαθεί να πιάσει το χέρι της κι εκείνη τον αποφεύγει. «Είναι ένα αξιοπρεπές άτομο και δεν της αρέσουν να χώνουν τρίτοι τη μύτη τους στην ιδιωτική της ζωή. Δεν είναι από τα ζευγάρια που κρατιούνται χεράκι έτσι απλά, εκείνη είναι παραδοσιακή Ευρωπαία σε αντίθεση με εκείνον», λέει μια παλιά της φίλη, η Στέφανι Γουίνστον Γούλκοφ.

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 1

Αυθόρμητες σκηνές τρυφερότητας, όπως συνέβαινε με τους Ομπάμα, σπάνια θα δει κανείς στο προεδρικό ζεύγος.

Συχνά περνούν χωριστά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα Σαββατοκύριακα στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα εκείνος παίζει γκολφ ή δειπνεί με πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους των ΜΜΕ, ενώ εκείνη απουσιάζει από το κάδρο. Αλλά ούτε και στον Λευκό Οίκο τρώνε συχνά μαζί, λένε νυν και πρώην σύμβουλοι του Προέδρου.

Η Μελάνια δεν αρέσκεται να παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά είχε πει προεκλογικά ότι εκείνη κι ο άνδρας της είναι «πολύ ανεξάρτητοι» κι αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλον.

Γνωστοί τους λένε ότι αυτή η απόσταση μεγάλωσε στο διάστημα που ζουν στο Λευκό Οίκο -ειδικά μετά τις υποθέσεις Ντάνιελς και ΜακΝτούγκαλ-. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στις 26 Απριλίου ο Τραμπ βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου Fox για να πει ότι η γυναίκα του έχει γενέθλια. Κι όταν τον ρώτησαν τι της αγόρασε, απάντησε διστακτικά: «Ίσως να μην της πήρα και κάτι σπουδαίο. Της αγόρασα μια υπέροχη κάρτα. Ξέρετε, είμαι πολύ απασχολημένος για να τρέχω να ψάχνω για δώρα...»

«Παγερές» οι σχέσεις με την Ιβάνκα

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 2

Η Μελάνια φέρεται να έχει ορθώσει ένα τείχος ανάμεσα στην Ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου ανακαινίζει το γραφείο της και τη Δυτική Πτέρυγα, όπου έχουν τα γραφεία τους ο άνδρας της κι η κόρη του Ιβάνκα.

Η Μελάνια κι η 36χρονη θετή κόρη της,-πρώην μοντέλα αμφότερες, διαφέρουν πολύ στο χαρακτήρα και δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η δημόσια εικόνα της Ιβάνκα «ξεθωριάζει», ενώ η δημοτικότητα της Πρώτης Κυρίας ενισχύεται -κι είναι μάλιστα υψηλότερη από εκείνη του άνδρα της, γεγονός που φέρεται να τον εκνευρίζει-.

Πηγές από τον Λευκό Οίκο λένε ότι τον συμβουλεύει να αποφεύγει τα ξεσπάσματα στο Twitter, αλλά μάταια κι ότι διαφωνεί συχνά με τις απόψεις του. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το 2011, όταν ο Τραμπ αμφισβητούσε τη γνησιότητα του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα και ως εκ τούτου την αμερικανική του υπηκοότητα, η Μελάνια στήριξε τον άνδρα της.

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 3

Άλλο αν αργότερα, ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πλέον, έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο της Μισέλ Ομπάμα και εθεάθη να γελά με τον πρώην πρόεδρο στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους τον περασμένο μήνα στο Χιούστον.

Χωριστά ταξίδια

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η Μελάνια ταξιδεύει συχνά χωριστά από τον άνδρα της, έστω κι αν κατευθύνονται στον ίδιο προορισμό. Το έκανε π.χ. στο διάγγελμα του Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους, όταν πήγε μόνη της στο Κογκρέσο, το ξανάκανε τον Φεβρουάριο, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των ισχυρισμών της ΜακΝτούγκαλ για τη σχέση της με τον Τραμπ, όταν δεν τον ακολούθησε στο ελικόπτερο Marine One, αλλά πήγε μόνη της στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί στο Air Force One με προορισμό το Μαρ-α-Λάγκο.

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 4
Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 5

Κατά καιρούς εκείνος προσπαθεί να ανασκευάσει τις εντυπώσεις για τα σύννεφα στο γάμο τους. Σ’ ένα πρόσφατο e-mail του προς τους οπαδούς του, χαρακτήρισε τη Μελάνια «βράχο και θεμέλιό» του. Αλλά η απόσταση εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Η Μελάνια δεν εμπιστεύεται κάποιους από τους συμβούλους του άνδρα της και μάλιστα είχε εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τον διορισμό του Στίβεν Μπάνον στη θέση του συμβούλου στρατηγικής, από την οποία τελικά απομακρύνθηκε.

Το προγαμιαίο συμβόλαιο

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 6

Μια άγνωστη πτυχή στη σχέση τους είναι και οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου που έβαλε ο Τραμπ τη Μελάνια να υπογράψει πριν από 13 χρόνια, όπως είχε κάνει και με τις δύο προηγούμενες γυναίκες του. Πρόσωπο του περιβάλλοντος της Πρώτης Κυρίας λέει ότι το συμβόλαιο αυτό υπεγράφη σε μια περίοδο που εκείνος δεν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην πολιτική, η οποία την ανάγκασε να αναλάβει ένα νέο ρόλο -και μάλιστα «αμισθί»-.

Η Μελάνια επισκέπτεται συχνά τους γονείς της μαζί με το γιο της, ο οποίος μιλά Σλοβενικά με τους παππούδες του. Περνά, όμως, τον περισσότερο χρόνο της στο Λευκό Οίκο, με το μόνιμο προσωπικό του οποίου – σεφ, κηπουροί, μπάτλερ κ.α.- διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Φίλοι της τη χαρακτηρίζουν «τελειομανή», που επιβλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια τόσο στους ιδιωτικούς χώρους και τις αίθουσες δεξιώσεων, όσο και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων στις οποίες η ίδια παρίσταται.

Η μοναξιά  της Μελάνια στον Λευκό Οίκο -Οι τελείως διαφορετικές ζωές που ζουν με τον Πρόεδρο | iefimerida.gr 7

Της αρέσει να βάζει την προσωπική της σφραγίδα και μάλιστα ανέλαβε η ίδια προσωπικά τη διακόσμηση των διαμερισμάτων της οικογένειας προτιμώντας ουδέτερα χρώματα – σε αντίθεση με το χρυσοποίκιλτο ντεκόρ στο ρετιρέ του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, που εκείνος είχε επιλέξει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ