Το προεκλογικό δίλημμα του Μαξίμου -Δεύτερες σκέψεις για προσφυγή στις κάλπες - iefimerida.gr

Το προεκλογικό δίλημμα του Μαξίμου -Δεύτερες σκέψεις για προσφυγή στις κάλπες

Στοχευμένο πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό με ορίζοντα ενός έτους αρχίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό ασφυκτική πίεση.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό με τη διαπραγμάτευση στην τελική ευθεία για έξοδο από το Πρόγραμμα, συμπίπτει με την αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης για το χρόνο των επόμενων εκλογών. Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής ζητούν μετ’ επιτάσεως προσφυγική στη λαϊκή ετυμηγορία και όλο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida φέρνει δεύτερες σκέψεις στους επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου. Και μπορεί η ρητορική της κυβέρνησης να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τετραετίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα επιλέξει –αν το κρίνει αναγκαίο- να παίξει το χαρτί του αιφνιδιασμού.

Εξ’ αυτού του λόγου, στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου σπεύδουν να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση και να την ενισχύσουν με την προσφιλή τακτική που συνοψίζεται στις διαχωριστικές γραμμές: «νέα εποχή» σε αντιδιαστολή με το «μαύρο μέτωπο».

Τσίπρας σάλπισε τα περί «νέας εποχής»

Ο πρωθυπουργός- καθόλου τυχαία- σε άρθρο του το περασμένο Σάββατο στην Εφ.Συν επιχείρησε να βάλει στο κάδρο τη Νέα Δημοκρατία και έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση από δω και στο εξής. Τονίζοντας, ότι η ΝΔ «καταλήγει υπερασπιστής εν συνόλω των πεπραγμένων ενός πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που έφτασε τη χώρα στα όρια της» και «δεν διστάζει να παίρνει το ρόλο συνηγόρου έναντι κατηγορουμένων φιλικών επιχειρηματιών».

Ενώ περίοπτη θέση στις ανακοινώσεις και τα λεγόμενα των κυβερνητικών έχουν πια τα περί «μαύρου μετώπου». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλωστε, μίλησε για συγκεκριμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα «που όλα μαζί συγκροτούν το ‘μαύρο μέτωπο’ της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος» για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Απλή αντίδραση ή ενεργητική πολιτική;

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση- και μάλιστα δια στόματος Αλέξη Τσίπρα- ευαγγελίζεται ότι η «νέα εποχή, θα είναι εποχή δημοσιονομικής σταθερότητας, ανάπτυξης και πάνω απ’ όλα δικαιοσύνης».

Και μεγάλο ερωτηματικό, σε όλα τα παραπάνω είναι αν πρόκειται απλώς για μια απάντηση των κυβερνητικών στην ένταση που προκλήθηκε όλες αυτές τις μέρες ή αν αποτελεί ενεργητική πολιτική. Αν και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση αυτή η τακτική τους βολεύει.!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ