O Mακρόν θέλει «στρατηγικό διάλογο» με τον Πούτιν - iefimerida.gr

O Mακρόν θέλει «στρατηγικό διάλογο» με τον Πούτιν

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην πρόθεσή του να αναπτύξει έναν «στρατηγικό και ιστορικό» διάλογο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ρωσική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

«Θέλω να έχω έναν στρατηγικό και ιστορικό διάλογο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη και δεν θα επιτρέπει η Ρωσία να κλείνεται στον εαυτό της», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche ενόψει της επίσκεψής του στη Ρωσία στις 24-25 Μαϊου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι ο Ρώσος ομόλογός του «ονειρεύεται να ανακτήσει η Ρωσία το μεγαλείο της... Για εμένα η Ρωσία αποτελεί τμήμα της Ευρώπης παρότι σχεδόν ποτέ δεν γνώρισε τη δημοκρατία στην οποία ζούμε».

Πρόσθεσε δε ότι ο Πούτιν «έχει καταλάβει ότι δεν είμαι νεοσυντηρητικός»

Αναφερόμενος στην ανάμειξη τρίτων χωρών στα εσωτερικά ζητήματα της Γαλλίας, ο Μακρόν επισήμανε ότι το Παρίσι «δεν θα επιτρέψει να γίνουν τέτοιες απόπειρες».

«Η ρωσική προπαγάνδα έχει μειώσει εδώ την έντασή της και ο ειλικρινής διάλογός μας για τη Συρία μάς επέτρεψε να περάσουμε μηνύματα στο συριακό καθεστώς», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμμανουέλ Μακρόν Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ