Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές Αθήνας και δανειστών στη νέα δανειακή σύμβαση - iefimerida.gr

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές Αθήνας και δανειστών στη νέα δανειακή σύμβαση

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές Αθήνας και δανειστών στη νέα δανειακή σύμβαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τους εκπροσώπους των δανειστών υπογράφεται σήμερα, η νέα δανειακή σύμβαση, υψους 130 δισ. ευρώ, η οποία θα κυρωθεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή.
Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα αντιμετωπίζονται οι τελευταίες εκκρεμότητες που προκύπτουν από το Μνημόνιο ΙΙ και το οποίο θα ψηφιστεί από την παρουσα Βουλή.

Παράλληλα, σήμερα το ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ για τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια. Όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας θα είναι τετραετές και όχι τριετές.

Σύμφωνα με την απόφαση για το νέο δάνειο, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης θα ανέλθει στα 164,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Εξ αυτών έχουν ήδη υπογραφεί τα 30 δισ. για το PSI, τα 5,5 δις για τους δεδουλευμένους τόκους, 109,1 δισ. που θα καταβάλουν οι Ευρωπαίοι μέσω του ΕFSF, καθώς και 28,2 δισ. του ΔΝΤ από τα οποία όμως θα καταβληθούν αρχικώς τα 20 δισ. και τα 8,2 μετά το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ