Σας προτείνω να μαρινάρετε ελαφρά το κρέας σε μαρινάδα σκόρδου και αρωματικών πριν το απολαύσετε με ντοματίνια, σκέτα. Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.
Υλικά
- 700 γραμμάρια κρέας φιλέτο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- 1/2 φλυτζάνι ξύδι κόκκινο
- 2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 4 φλυτζάνια ντοματίνια
- 1/2 κρεμμύδι σε λωρίδες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το κρέας σε ένα σκεύος και προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, τη ρίγανη, το ξύδι και το ελαιόλαδο
- Το καλύτερο είναι να τα ρίξετε όλα μαζί σε μια σακούλα τροφίμων, να την κλείσετε καλά και να την βάλετε στο ψυγείο για 4 ώρες -Ετσι η μαρινάδα αρωματίζει απόλυτα το κρέας
- Αν όχι, γυρίστε το κρέας μέσα στο σκεύος πολλές φορές
- Ανάψτε το γκριλ ή το μπάρμπεκιου και ψήστε το φιλέτο σας όσο καλοψημένο το θέλετε
- Ρίξτε με το πινέλο λίγη από τη μαρινάδα, όσο το ψήνετε
- Βάλτε το σε πιατέλα και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες
- Κόψτε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τοποθετήστε τα όλα σε πιάτο -Σερβίρετε με σάλτσα chimichurri (μαϊντανό, ρίγανη, πράσινα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο