Η μικρή αλλά αποστομωτική απάντηση του Μπιλ Γκέιτς στον Τραμπ, όταν του πρότεινε να γίνει σύμβουλός του - iefimerida.gr

Η μικρή αλλά αποστομωτική απάντηση του Μπιλ Γκέιτς στον Τραμπ, όταν του πρότεινε να γίνει σύμβουλός του

O ιδρυτής της Microsoft
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο ιδρυτής της Μicrosoft να έχει πετύχει πολλά στη ζωή του, να έφτιαξε το πιο πετυχημένο λειτουργικό σύστημα H/Y όλων των εποχών και να κέρδισε δισεκατομμύρια, αλλά μια δουλειά στο Λευκό Οίκο είναι ίσως το μόνο που του λείπει.

Μόνον που ο Μπιλ Γκέιτς δεν έχει χρόνο για κάτι τέτοια...

Τον περασμένο Μάρτιο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε, όπως αποκάλυψε στον ιστότοπο StatNews, με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Η κουβέντα έφθασε και στη θέση του επιστημονικού συμβούλου του Λευκού Οίκου που είναι κενή. «Ίσως θα χρειαζόμασταν έναν τέτοιο σύμβουλο», είπε ο Γκέιτς. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τον ρώτησε αμέσως αν θα ενδιαφερόταν, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ένα ξερό «όχι». «Αυτό δεν θα είναι καλή αξιοποίηση του χρόνου μου», του είπε. Με άλλα λόγια χάσιμο χρόνου. Μια απάντηση, που μάλλον θα πόνεσε.

Κατά πόσον τώρα ο Τραμπ σοβαρολογούσε όταν έκανε την πρόταση, ή αν το είχε σκεφθεί και προηγουμένως δεν το γνωρίζει ο Γκέιτς: «Δεν ξέρω αν το εννοούσε. Ίσως να μη το ξέρει κι ο ίδιος. Μάλλον προσπαθούσε να είναι φιλικός».

Ο Γκέιτς δεν είπε πώς αντέδρασε ο Πρόεδρος στην άρνησή του. Πάντως η συνάντηση των δύο ανδρών -τρίτη συνολικά - δεν απέβη εντελώς άκαρπη. Ο Γκέιτς ήθελε να πείσει τον Τραμπ για την ανάγκη ανάπτυξης ενός καθολικού εμβολίου κατά της γρίπης κι ο τελευταίος πήρε αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο Γκέιτς και το ίδρυμά του χρηματοδοτούν με 12 εκ. δολάρια τις σχετικές έρευνες, αλλά δεν πιστεύει ότι το ενδιαφέρον του Τραμπ γι’ αυτή την προσπάθεια είναι γνήσιο. Κι όπως δήλωσε στο Stat, θα χρειαστεί να πιέσουν τον Πρόεδρο κι άλλοι σύμβουλοι και να τον πείσουν ότι η διανομή ενός τέτοιου εμβολίου παγκοσμίως θα είναι συμφέρουσα και για τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει εξαπολύσει αρκετές φορές στο παρελθόν μύδρους για τα «πολλά λεφτά» που ξοδεύουν οι ΗΠΑ για άλλες χώρες. Αλλά για τον Γκέιτς «ακόμη κι αν δεν εκτιμά κανείς τα οφέλη για τους ανθρώπους εκτός της χώρας, το να σταματήσει κανείς την εξάπλωση πανδημιών είναι μια έξυπνη απόφαση». Τι λέει ο Τραμπ; Ο χρόνος θα δείξει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Μπιλ Γκέιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ