Με οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στο ενεργητικό του, το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Από τις 4 έως τις 6 Μαΐου περισσότεροι από 100 εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί, γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, σπεσιαλιτέ από τις τιμώμενες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Στερεάς, street food συνοδεία εξαιρετικής μπύρας από μικρούς ζυθοποιούς και πολλά άλλα.
Η μεγάλη αυτή γιορτή γεύσης συμπληρώνεται με πρωτότυπους διαγωνισμούς, μουσικές συναυλίες και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά που θα μπορούν να παίζουν στο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, actionpark, το Skywalk, να γνωρίσουν τη σύνδεση της διατροφής με τον πλανήτη μέσα από βιωματικές δράσεις της WWF, αλλά και να μαγειρέψουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του.
Δυο κουζινες και βραβευμένοι σεφ
Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, όπου καταξιωμένοι σεφ, γευσιγνώστες, οινολόγοι και παραγωγοί προϊόντων παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους.
Η δράση εξελίσσεται στους χώρους παράλληλων εκδηλώσεων, όπου η Centro και η DAVOLINE έχουν δημιουργήσει δύο πανέμορφες και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες που θα υποδεχτούν βραβευμένους και καταξιωμένους σεφ: ο Γιάννης Λουκάκος βάζει την προσωπική του πινελιά σε κλασσικές γεύσεις, ο Γιώργος Τσιλιγκίρης μας εμπιστεύεται τα μυστικά του κρέατος, ενώ ο Τάσος Αντωνίου από το MamaPeinao.gr μαγειρεύει έξυπνα και γρήγορα.
Ακόμη, η Μυρσίνη Λαμπράκη μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της για τη σωστή κρεατοφαγία, η Μαρία Εκμεκτσίογλου ετοιμάζει συνταγές με θαλασσινά, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας δίνει τον ιδανικό μεζέ για κάθε μπύρα και ο Γιώργος Τσούλης φτιάχνει «Brunch αλά ελληνικά».
Ο Jean Louis Capsalas θα μας μάθει να φτιάχνουμε συνταγές με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο και ο Έκτωρ Μποτρίνι θα αλλάξει την οπτική μας για τη γνώριμη pasta.
Γευσιγνωσίες και ποτά
Όπως κάθε χρονιά, δε λείπουν και τα εργαστήρια γεύσης. Με την καθοδήγηση γευσιγνωστών, οινολόγων και mixologists θα μάθουμε να δοκιμάζουμε κρασιά και αποστάγματα, θα βιώσουμε αρμονίες γεύσεων και αποσταγμάτων, και θα μάθουμε τα μυστικά της μπίρας.
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, πέρα από τα εκλεκτά εδέσματα των Ελλήνων παραγωγών θα μπορούν να απολαύσουν street food νοστιμιές, που θα βρίσκονται σε πολλά σημεία μέσα στην Τεχνόπολη. Μία «πλατεία» με hot dog, τυροκομικά, αλλαντικά και μπίρες θα είναι η πρώτη εστία μάζωξης που θα συναντήσει ο επισκέπτης μόλις μπει, ενώ λίγο παρακάτω το λόγο θα έχουν φρεσκοψημένη πίτσα, φαλάφελ, παραδοσιακό σουβλάκι παγωτό soft, σπιτική λεμονάδα καθώς και milkshake!
Στην κεντρική πλατεία, η Μυρσίνη Λαμπράκη έχει το δικό της bbq corner, για μοναδικές κρεατοφαγίες (θα υπάρχει ακόμα και κρητικό «αντικριστό αρνί») ενώ το 42Barstronomy.Athens θα σερβίρει πεντανόστιμο bar food.
Κοκτέιλ και παγωτά
Στην πλατεία επίσης, θα μποροούμε να απολαύσουμε cocktails και mocktails από το «Hono & Lulu» σε στυλ bamboo tiki!
Για τα παιδιά, παγωτό με ποικίλα toppings, γρανίτα και λεμονάδα θα αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη διασκέδαση, δίπλα ακριβώς από τον παιδότοπο.
Επίσης, η κινητή έκθεση του WWF Ελλάς προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη μυστική σύνδεση της διατροφής με τον πλανήτη μέσα από βιωματικές δράσεις! Με πέντε εκπαιδευτικά περίπτερα - σταθμούς μαθαίνουμε παίζοντας με ποιον τρόπο η επιλογή των σωστών τροφών, προστατεύουν την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη!
Και μουσική
Εκτός, όμως, από το φαγητό και φέτος πρόσθετες πολιτιστικές εκδηλώσεις ντύνουν περίτεχνα αυτή τη γιορτή: η Παυλίνα Βουλγαράκη, η Κατερίνα Ζάγκλα και οι 123 SWING θα μας παρασύρουν σε ξέφρενους ρυθμούς με μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα.
Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, βέβαια, θα είναι όπως πάντα περισσότερα από 100 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.
Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, σάλτσες και ντιπ, μαρμελάδες και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, παγωτά, αλάτια και μπαχαρικά, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.
Κεντρικός συνεργάτης του φεστιβάλ είναι όπως κάθε χρόνο η σχολή μαγειρικής Chef d’ Oeuvre, με την πολύχρονη πείρα και αξιοπιστία της, που στηρίζει τη διοργάνωση, υποστηρίζει με τους μαθητές της τους σεφ και τα σημεία πώλησης φαγητού.
Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων.
Παρασκευή 4/5/2018: 5 - 11 μ.μ. / Σάββατο 5/5/2018: 11 π.μ.- 11 μ.μ. / Κυριακή 6/5/2018: 11 π.μ.- 9 μ.μ.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν
«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018» από το «αθηνόραμα»
4 με 6 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι