Μύλος στη Βουλή για τη μίζα σε συνεργάτη του Τσακαλώτου - iefimerida.gr

Μύλος στη Βουλή για τη μίζα σε συνεργάτη του Τσακαλώτου

Νίκος Δένδιας /Φωτογραφία: Ιntime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κυβέρνηση πάσχει από απόλυτη θεσμική σύγχυση η οποία βλάπτει βαθύτατα τη δημοκρατία και πρέπει να επανέλθει στην θεσμική λειτουργία και στη θεσμική σοβαρότητα».

Με αυτά τα λόγια ο Νίκος Δένδιας σχολίασε το non paper της κυβέρνησης κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και την άγρια κόντρα που προκλήθηκε στη συνέχεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εκφράζει κρίση επί εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης και ότι αυτές οι συμπεριφορές ροκανίζουν το θεσμικό κλαδί στο οποίο κάθεται η χώρα και δίνουν χώρο να δράσει η χρυσή Αυγή.

«Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τα θεσμικά. Δεν αντιλαμβάνεται τους θεσμούς και τις λειτουργίες τους.
Μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση το non paper του γραφείου του Πρωθυπουργού. Ποια είναι η διάκριση των εξουσιών; Από που κι ως που έχει τη δυνατότητα ο Πρωθυπουργός να εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως με βεβαιότητα. Να καταδικάζει οποιονδήποτε. Πώς θα προασπίσουμε αυτό για το οποίο αυτή η χώρα έχει ματώσει. Υπάρχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι είναι δικαιωματικοί, ότι είναι ευαίσθητοι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί; Ποιο είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο οποίο μετέχουμε ως χώρα;
Δεν μπορεί υπουργός να ασκεί ανακριτικά καθήκοντα, είναι εκτός πλαισίου του Συντάγματος, των νόμων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Προσπαθώ να πείσω την κυβερνητική πλειοψηφία ότι πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρετε με αυτό τον τρόπο αυτό γιατί ροκανίζει το θεσμικό κλαδί στο οποίο κάθεται η χώρα . Δεν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης όλο αυτό, λειτουργεί συνολικά εις βάρος της Δημοκρατίας.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιος περιμένει στη γωνία και ποιος εκμεταλλεύεται την κυβερνητική αντίληψη υποβάθμισης της Δημοκρατίας.

Η δική μας απάντηση είναι μια απάντηση που αφορά την προστασία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας δεν στέκεται σε προστασία προσώπων ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα, είναι απολύτως θεσμική και απολύτως θεσμικά οφείλει να λειτουργεί η κυβέρνηση».

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ Χρήστος Μαντάς ο όποιος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν σχολίασε την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να τηλεφωνήσει αργά τη νύχτα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Κάποιοι νομίζουν ότι θα εκβιάζουν την κυβέρνηση, και θα μιλούν με όρους που εκφεύγουν από τη λογική αυτής εδω της αίθουσας. Θα μιλούν με άλλες λογικές του Δημοσίου και ιδιωτικού βίου. Νομίζουν πως θα μπορούν να εκβιάζουν και να σηκώνουν τα τηλέφωνα για μια τυπική λέει διαδικασία κάποιες περασμένες ώρες της νύχτας. Ε λοιπόν η απάντηση μας είναι η εξής: Θα περιμέναμε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ακούσουμε και μία λέξη γι’ αυτό. Μία λέξη για το τυπικό δήθεν τηλεφώνημα του μεγαλοεπιχειρηματία, δεν ακούσαμε μία λέξη. Πρέπει να το ακούσει αυτό ο ελληνικός λαός. Είναι κανονικότητα οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες και ο συγκεκριμένος ο οποίος διώκεται ποινικά , είναι διωκόμενος, να σηκώνει τα τηλέφωνα και να παίρνει μέσα στη νύχτα για να ζητήσει εξηγήσεις επειδή η ανακοίνωση βγήκε έτσι η αλλιώς;»

Λίγο αργότερα η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σχολίασε τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού ότι συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου επιχείρησε να του ζητήσει μίζα προκειμένου να ενεργοποιηθεί διάταξη που θα του έδινε χρήματα για τη συμβολή του στην αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου. Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως η συγκεκριμένη διάταξη που δίνει χρήματα σε όποιον αποκαλύπτει υπόθεση φοροδιαφυγής δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ και ότι ο κ. Λίβανος πετάει λάσπη σε συνεργάτες του υπουργού οικονομικών

«Η διάταξη δεν ενεργοποιήθηκε ούτε από τη δική μας κυβέρνηση καθώς δεν εκδόθηκε πότε υπουργική απόφαση. Οι λόγοι είναι πόλοι και έχουν να κάνουν κυρίως με την γενική διατύπωση της ρύθμισης του άρθρου που επιφέρει δυσκολία στην απόδειξη του ρόλου ενός καταγγέλοντος, του ύψους της φοροδιαφυγής, των υπηρεσιών που είναι εντεταλμένες για να εφαρμόσουν για να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις και λοιπά. Δεν υπήρχε περίπτωση πότε να εκδοθεί από το υπουργείο οικονομικών πράξη που να αφορά προσωπικά τον καταγγέλλοντα εφόσον δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο. Επομένως δεν υπήρχε καν το έδαφος για οποιαδήποτε συναλλαγή. Απορούμε πως μπαίνουν τέτοια ζητήματα. Ο καταγγέλλων έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο υπουργείο οικονομικών και στην προσπάθειά του να δικαιωθεί δεν δίστασε να πετάξει λάσπη κατά συνεργάτη του υπουργού. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε το γραφείο του υπουργείου οικονομικών μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία.»
Όμως υφυπουργός οικονομικών επιτέθηκε και στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι αγωνιά και αξιοποιεί καταγγελίες αυτού του επιπέδου. «Δε μας κάνει εντύπωση που η αντιπολίτευση και ο συνδεδεμένος με αυτή τύπος αγωνιούν και αξιοποιούν καταγγελίες αυτού του επιπέδου»

Το θέμα με τις καταγγελίες του κ. Λιβανίου κατά συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολίασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Επί των ημερών σας η διαφθορά επιπολάζει. Εδώ έχουμε σύμβουλο Υπουργού να καταγγέλλεται ότι ζήτησε και μάλιστα μεγάλο ποσό, μίζα. Σε πολιτικό επίπεδο δεν έχετε τοποθετηθεί. Υποτίθεται ότι έχετε στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη αλλά αντίδραση δεν έχουμε δει. Τι κάνουν οι εισαγγελείς διαφθοράς, οι εισαγγελείς του Αρείου και ο Υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς; Δεν χρωστάτε μια απάντηση; Έναν αφορισμό πολιτικό εντέλει. Δεν έχετε πει τίποτα. Μηδέν. Σιωπηλοί θεατές. Δεν είστε θεατές όμως. Είστε κυβερνώντες. Οφείλετε απαντήσεις και πρέπει να τις δώσετε”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ