Άκης; "Δεν είμαι βολικός στόχος" - iefimerida.gr

Άκης; "Δεν είμαι βολικός στόχος"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του επιχείρησε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του, σε σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η ομιλία Τσοχατζόπουλου περιείχε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, που "οδηγήκε από κάποιους σε πολιτικά και ηθικά άνομη ενέργεια", ενώ χρησιμοποίησε και απειλητικούς τόνους, τονίζοντας οτι "δε θα είναι εύκολος και βολικός στόχος". Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Τσοχατζόπουλου είναι τα εξής:

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους σε πολιτικά και ηθικά άνομη ενέργεια.

Σκοπός τους να στηθεί ένα Κολοσσαίο και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Οδήγησαν την ΚΟ σε πολιτικό αυτοεγκλωβισμό.

Θέλω να ελπίζω ότι γνωρίζουν πού θα οδηγήσει αυτή η διαδικασία όσοι τη σκέφτηκαν. Για μένα δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία και σε όσες άλλες ακολουθήσουν. Θα είμαι παρών, έχω χρέος.

Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό, έκαναν λάθος.

Αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία επαγγελματικών μιζαδόρων.

Να είναι βέβαιοι ότι κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια, κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δε θα μείνει στο απυρόβλητο.

Νιώθω οργή και λύπη γιατί εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βλέπω την αγωνία και την προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη δική μου συμβολή στην νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί λένε ότι θα κάψω κόσμο και θα κάνω αποκαλύψεις. Δεν πρόκειται, γιατί δεν έχω αποκαλύψεις να κάνω. Δεν μπορώ, όμως, να κρύψω την αλήθεια.

Τίποτα δε βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο, αλλά σε αόριστες αναφορές κατηγορουμένων.

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε εμένα.

Αλήθεια με δόσεις δεν δίνεται, γιατί δεν ζήτησαν τη διερεύνηση όλης της υπόθεσης;

Η καινούργια σύμβαση είναι παρόμοια, έχει μεγάλη ομοιότητα με τη δική μου. Και αποδείχθηκε ότι είναι μία επαρκής και ικανοποιητική σύμβαση, όπως διαπιστώθηκε και από εσάς, βουλευτές, που την ψηφίσατε εδώ στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ προέβλεπε τη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά και να δώσουμε δουλειά στα Ναυπηγεία, να μπορεί η αμυντική βιομηχανία να κατασκευάζει μόνη της τα όπλα που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό το πέτυχε η Ελλάδα. Εκπαιδεύθηκαν στο Κίελο στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας και τα τρία νέα υποβρύχια χτίστηκαν στην Ελευσίνα. Πετύχαμε μεταφορά τεχνογνωσίας.

Είναι μύθος που έχει καταρριφθεί ότι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας αποφασίζουν για τους εξοπλισμούς. Υπάρχει μία διαδικασία κατά το νόμο, υπάρχουν αρμόδια όργανα.

Υπάρχει και ο μύθος των άχρηστων υποβρυχίων. Αν τα υποβρύχια ήταν άχρηστα, γιατί, κύριοι της ΝΔ, τηρήσατε τις συμβάσεις και ήσαστε συνεπείς προς τις πληρωμές;

Διερωτώνται πολλοί γιατί δεν παραγγείλαμε τα υποβρύχια 209. Γιατί ήταν παλιά. Πήραμε τα 214 και αποκτήσαμε στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο, είναι υποβρύχια σύγχρονα που έδωσαν στην Ελλάδα την υπεροπλία.

Θα ρωτήσει, όμως, κανείς: δηλαδή έγιναν όλα καλά; Απαντώ ευθέως: όχι, δεν έγιναν όλα καλά.

Η σημερινή είναι μια αδιέξοδη διαδικασία. Αφού η ελληνική Δικαιοσύνη ασχολείται με το θέμα για να βρει τους ενόχους, όλους εκείνους που πιθανώς ξέχασαν το καθήκον τους και έκαναν έκνομες ενέργειες και πήραν μίζες, υπάρχει άλλος αρμόδιος πέραν της Δικαιοσύνης για να δει τη διαδικασία; Με ποιο δικαίωμα κανάλια, εκδότες και εφημερίδες λένε ότι ‘βεβαίως πληρώθηκαν μίζες στην Ελλάδα’. Μα γι’ αυτό ψάχνει η ελληνική Δικαιοσύνη και θα το βρει. Αλλά το να γενικεύουν στην υπόθεση ενάντια στο Πολεμικό Ναυτικό και επιλεκτικά ενάντια σε πρόσωπα, αυτό είναι απαράδεκτο. Ευτυχώς, στη χώρα μας η Δικαιοσύνη προβλέπει μέτρα και δυνατότητες και έτσι μόνο πλέον μπορεί τον τελευταίο καιρό να σταθεί κανείς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούμαι. Γι’ αυτό ζήτησα τη συνδρομή της δικαιοσύνης και των ελεγκτικών αρχών. Εδώ και ένα χρόνο βρέθηκα στο επίκεντρο μιας καταιγίδας, υποτίθεται για το σπίτι μου που αγόρασα.

Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι κάποιοι ήθελαν να απαλλάξουν το ΠΑΣΟΚ από την παρουσία μου. Κοντεύει ένας χρόνος, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και ζητώ από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου –τον οποίο πριν 10 μέρες επισκέφθηκα- να βγάλουν το αποτέλεσμα. Γιατί αλλιώς είμαστε όμηροι.

Για μένα η διαδικασία που επελέγη είναι λάθος, το είπα και προηγουμένως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ