Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;
Αυτό το Σάββατο ο Κωστής Ζαφειράκης στήνει μια γιορτή στις αγορές με εξαιρετικές γεύσεις και ιστορίες από την πόλη.
Περπατάμε στο κέντρο της πόλης, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος και ανιχνεύουμε τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης. Συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους.
Περπατάμε, γελάμε, πίνουμε, τρώμε και απολαμβάνουμε όσα συνδέονται με την ευχαρίστηση που προσφέρει το καλό φαγητό.
Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μοιραζόμαστε μια πλούσια γευστική εμπειρία δοκιμάζοντας προϊόντα, ψάχνουμε τα σημεία όπου το παρελθόν συνδέεται γευστικά με το παρόν, το σπιτικό με το φαγητό του δρόμου χωρίς ποτέ να σταματάμε να ανιχνεύουμε τις νέες γαστρονομικές τάσεις.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Απριλίου, Σημείο συνάντησης: Λουλουδάδικα (Βασ. Ηρακλείου με Κομνηνών) Ώρα: 11.00
Συμμετοχή: 15 ευρώ, Πληροφορίες - κρατήσεις: thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 - 1
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.
Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.