Οι ψητές πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά δύσκολα γίνονται τέλειες.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της μαγειρικής στο Good Housekeeping δημιούργησε μια απαράμιλλη συνταγή για τις τέλειες ψητές πατάτες.
Το κόλπο είναι να τις μαγειρεύετε για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να χρησιμοποιείται ένα μυστικό συστατικό – το αλεύρι – για να είστε σίγουροι ότι θα είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό τους.
Το πρώτο κόλπο για να βεβαιωθείτε πως έχετε κάνει τις τέλειες ψητές πατάτες είναι να τις μισοβράσετε πρώτα.
Αυτό θα τις μαλακώσει ελαφρώς και θα επιτρέψει στις άκρες τους να γυρίσουν λίγο, με αποτέλεσμα να βγουν τελικά πιο τραγανές.
Η ομάδα μαγειρικής λέει πως θα πρέπει να τις μισοβράσετε για ακριβώς 12 λεπτά, αλλιώς θα γίνουν πολύ μαλακές και θα ψηθούν υπερβολικά. Συμβουλεύουν επίσης να τις αφήσετε να στεγνώσουν για τρία λεπτά.
Η επόμενη σημαντική συμβουλή τους είναι να τις κουνήσετε για να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
Σύμφωνα με το Good Housekeeping, στη συνέχεια πρέπει να πασπαλίσετε τις πατάτες με αλεύρι προτού τις ψήσετε. Και τέλος το λάδι που θα βάλετε στο ταψί πρέπει να είναι ζεστό, αν θέλετε να είναι τραγανές. Αλλιώς οι πατάτες σας θα απορροφήσουν όλο το λάδι και θα γίνουν λιπαρές.