6/5 στο Καφενείο της Επιστήμης: Οικολογία, οικονομία και ορυκτός πλούτος - iefimerida.gr

6/5 στο Καφενείο της Επιστήμης: Οικολογία, οικονομία και ορυκτός πλούτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση του Καφενείου της Επιστήμης, με θέμα «Ορυκτός Πλούτος: Οικολογικό και Οικονομικό Απόθεμα και Υπόβαθρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαϊου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Καφενείο της Επιστήμης, με φόντο το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης που στηρίζεται στους τρεις πυλώνες Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία, επιχειρεί σε αυτή τη συνάντηση να προβληματίσει με ερωτήματα όπως: Αποτελεί πράγματι ο Ορυκτός Πλούτος μέρος του οικολογικού και οικονομικού υποβάθρου της Βιώσιμης Ανάπτυξης και για ποιόν ορυκτό πλούτο και για ποιο ύψος αποθεμάτων μιλάμε; Ποια ορυκτά συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες και τις απαιτήσεις της νέας οικονομίας;Μπορούν η έρευνα, η τεχνική και η λογική να εξασφαλίσουν ότι η εξόρυξη του ορυκτού πλούτο και η όποια μεταλλευτική ή βιομηχανική δραστηριότητα μπορούν να είναι συμβατές με το περιβάλλον και την αειφορία;Τα ζωτικά λάθη του παρελθόντος, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, που προκάλεσαν τις περιβαλλοντικές εκτροπές, θα αποτελέσουν παραδείγματα έτσι ώστε στο αναπτυξιακό μοντέλο να ενσωματωθεί, επί της ουσίας, η προστασία του περιβάλλοντος;

Η Πηνελόπη Σταυράκη, Γεωλόγος – Γεωχημικός (Παν/μιο Αθηνών, Msc University of St. Andrews Scotland), Περιβαλλοντολόγος, Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών, Διευθύντρια της εταιρείας PSG Περιβαλλοντική Γεω-Ερευνητική Ε.Π.Ε, θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμη περισσότερα επίκαιρα ερωτήματα, στο Καφενείο της Επιστήμης, που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ημέρα Παρασκευή, 6 Μαϊου 2011, στις 19.00, με θέμα: «Ορυκτός Πλούτος: Οικολογικό και Οικονομικό Απόθεμα και Υπόβαθρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η Δρ. Πηνελόπη Σταυράκη θα παρουσιάσει την υφιστάμενη κατάσταση που έχει σχέση με το είδος και τα αποθέματα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ο οποίος αντικατοπτρίζει τον κρυμμένο θησαυρό στο υπέδαφός της. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε ζωντανό διάλογο με την επιστήμονα και – με τη βοήθεια του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Κεραμιτζόγλου που θα συντονίσει τη συζήτηση - θα αναζητήσει απαντήσεις σε ‘καυτά’ ερωτήματα γύρω από το πως η εκμετάλλευσή του ορυκτού πλούτου της χώρας, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος (φυσικού και ανθρωπογενούς), μπορεί να βοηθήσει στην Βιώσιμη Ανάπτυξή της και τον απεγκλωβισμό της από τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Κρατήσεις Θέσεων

H είσοδος στο Καφενείο της Επιστήμης είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Κρατήσεις θέσεων, τηλ.: 210 9469615

Ώρα:19:00

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Λ. Συγγρού 387

175 64 Π. Φάληρο

http://www.eugenfound.edu.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ