Μέρκελ και Μακρόν θέλουν να συμφωνήσουν μέχρι τον Ιούνιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη - iefimerida.gr

Μέρκελ και Μακρόν θέλουν να συμφωνήσουν μέχρι τον Ιούνιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη θέλουν να παρουσιάσουν Μέρκελ και Μακρόν, όπως επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Μακρόν είπε ότι Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να εμφανιστούν με κοινή γραμμή μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού για την ενίσχυση της ζώνης του κοινού νομίσματος.

Υπογράμμισε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να προσθέσουν μηχανισμούς αλληλεγγύης, όπως η τραπεζική ένωση, στα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αν θέλουν την άνθηση της ένωσής τους.

«Καμιά νομισματική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στοιχεία σύγκλισης», δήλωσε, για να προσθέσει: «Το σημαντικότερο σ' αυτό το στάδιο είναι να μην αντιδράμε γι' αυτό ή για εκείνο το εργαλείο, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και ότι έχουμε κοινό πολιτικό στόχο».

Το όραμα του Μακρόν περιλαμβάνει τη μετατροπή του EMΣ σ’ ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που θα λειτουργεί ως ασπίδα σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις, έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ κάποια στιγμή πέταξε και την ιδέα ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης. Αλλά η Μέρκελ δέχεται πιέσεις από την παράταξή της να μην πει το ναι σε μεταρρυθμίσεις που θα καταλήξουν στο να πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για άλλες χώρες..

Στη συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχει καλά αποτελέσματα σ' ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

«Όσον αφορά στη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, συμφωνήσαμε πως η ευρωζώνη είναι επαρκώς ασφαλισμένη από τις κρίσεις», δήλωσε. Και επανέλαβε τη θέση της για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, πως η αλληλεγγύη πρέπει να συνδέεται με την ευθύνη κάθε μεμονωμένου κράτους για τους κινδύνους που διατρέχει.

Μέρκελ και Μακρόν θα μεταβούν τις ερχόμενες ημέρες στις ΗΠΑ για χωριστές συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Εμμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ