Είναι κυριολεκτικά η βασική συνταγή. Ακόμη και αρχάριοι στην ασιατική κουζίνα θα τα καταφέρουν. Μοναδικό πιάτο!
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας, κλασική
- 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη ξανθή
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι νερό, ανακατέψτε ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί
- Προσθέστε στο μπολάκι τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο (κανονικά οι ασιάτες βάζουν σουσαμέλαιο) και το τζίτζερ -Ανακατέψτε, βάλτε το στην άκρη
- Κόψτε σε λεπτές και πλάγιες λωρίδες το κρέας
- Κόψτε τα τρία από τα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια και βάλτε κρέας και κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα
- Ρίξτε και το μείγμα σόγιας, κλείστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα, αφήστε να βράσει για 1 ως 2 ώρες, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέξατε
- Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα στο τηγάνι, ανεβάστε λίγο τη φωτιά, για 10 λεπτά ακόμη
- Κλείστε τη φωτιά και ρίξτε το σουσάμι πάνω στο κρέας
- Σερβίρετε με αρωματικό λευκό ρύζι και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο