Σχέδιο δράσης του δήμου Θεσσαλονίκης για να διαχειριστεί τις αυξημένες ροές προσφύγων - iefimerida.gr

Σχέδιο δράσης του δήμου Θεσσαλονίκης για να διαχειριστεί τις αυξημένες ροές προσφύγων

Ανακοίνωσαν την υλοποίηση ευρείας σύσκεψης για τη διαχείριση του θέματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σε εγρήγορση είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης με την αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρείται από τον Εβρο».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης, ανακοινώνοντας την υλοποίηση ευρείας σύσκεψης για τη διαχείριση του θέματος, τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.

Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης, ωστόσο, παραμένει η ένταξη των προσφύγων που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα και camps και στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λεκάκης, θα διεξαχθεί έρευνα πεδίου σε δείγμα 1.500 προσφύγων από διάφορες ομάδες, με επίκεντρο την καταγραφή των χαρακτηριστικών του πληθυσμού και κυρίως των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.

«Οι χώροι, πλέον, φιλοξενίας είναι περιορισμένοι καθώς το "Φιλοξενείο", τα μισθωμένα διαμερίσματα και τα Κέντρα Φιλοξενίας στα Διαβατά και τα Λαγκαδίκια είναι γεμάτα», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατά την παρουσίαση του σχεδίου ένταξης προσφύγων μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III - Arrival Cities, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Σχέδιο Δράσης του δήμου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης περιλαμβάνει την ανάπτυξη και ενίσχυση των απαραίτητων διοικητικών δομών και υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν ως αρμοδιότητα τη διαχείριση πολυπολιτισμικών ευάλωτων ομάδων.

Τη διαμόρφωση ενός δυναμικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ένταξη των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών στην πόλη και την ελληνική κοινωνία και την προώθηση μιας προσέγγισης βασισμένης στην αποδοχή των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Χωρίς τέλος οι αφίξεις στον Εβρο

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τον Εβρο, δεδομένης μάλιστα της έντασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποτελεί τον νέο πονοκέφαλο της κυβέρνησης.

«Στα νησιά υπάρχει η κοινή δήλωση, στον Εβρο δεν υπάρχει τίποτα», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) του Εβρου αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο λόγω των αυξημένων ροών από τις αρχές Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο από τα περάσματα στον Εβρο εισήλθαν στην Ελλάδα 1.658 μετανάστες, σύμφωνα με τα στοιχεία των συλλήψεων της αστυνομίας, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν συλληφθεί 262 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Τον Απρίλιο, ωστόσο, οι ροές σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ