Υahoo: Το Facebook μας έκλεψε από 10 έως 20 πατέντες - iefimerida.gr

Υahoo: Το Facebook μας έκλεψε από 10 έως 20 πατέντες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται πλέον η Yahoo με το Facebook αφού η μία εταιρεία κατηγορεί την πιο γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση 10 έως 20 πατεντών. Ή θα πληρώσετε για την άδεια χρήσης τους ή θα «φάτε» μήνυση προειδοποιεί η Yahoo.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές, οι δύο εταιρείες συζήτησαν το θέμα τη Δευτέρα.

«Η Yahoo έχει ευθύνη προς τους μετόχους της και τους υπαλλήλους της για την υπεράσπιση της πνευματικής ιδιοκτησίας της,» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της Yahoo.

«Πρέπει να επιμείνουμε στη συμφωνία για τη χορήγηση αδειών διαφορετικά θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε μονομερώς για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.»

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Facebook, Barry Schnitt, δήλωσε στους Times: «Η Yahoo είρθε σε επικοινωνία μαζί μας την ίδια στιγμή που κάλεσαν τους The New York Times και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε πλήρως τα αιτήματά της.»

Καμία εταιρεία δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Οι διαμάχες για πατέντες είναι συνηθισμένες στην Silicon Valley, αλλά αυτή έρχεται σε μία στιγμή που το Facebook ετοιμάζεται να αντλήσει 5 δισ. δολ. μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς μετοχών.

Η Yahoo! η οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επανέλθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, έχει στην κατοχή της πάνω από 1.000 πατέντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook μήνυση εταιρείες Yahoo πατέντες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ