Στα 28 δισ. ευρώ «κλειδώνει» η συμβολή του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο - iefimerida.gr

Στα 28 δισ. ευρώ «κλειδώνει» η συμβολή του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο

Στα 28 δισ. ευρώ «κλειδώνει» η συμβολή του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 28 δισ. ευρώ φαίνεται πως θα κλείσει η συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά την εισήγηση της γγ. Κριστίν Λαγκάρντ, στο Συμβούλιο του Ταμείου.

Το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Market News, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, «το συνολικό ποσό χρηματοδότησης στο πλαίσιο του μηχανισμού Extended Fund Facility (EFF) που έχει προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ είναι 28 δισ. ευρώ».

«Μετά την έγκριση του νέου διακανονισμού υπό το EFF, η προηγούμενη τριετής συμφωνία (SBA) για την Ελλάδα, που είχε κυρωθεί το Μάιο του 2010, θα ακυρωθεί» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας επίσης: «Τα μη εκταμιευθέντα κεφάλαια της SBA θα ακυρωθούν επίσης και δεν θα γίνουν αυτόματα μέρος της νέας συμφωνίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ