Μία ώρα κράτησε το «σφυροκόπημα» στη Συρία -Χτύπησαν τρεις στόχους [χάρτης] - iefimerida.gr

Μία ώρα κράτησε το «σφυροκόπημα» στη Συρία -Χτύπησαν τρεις στόχους [χάρτης]

Ο Τζιμ Μάτις (Φωτογραφία: AP/ Carolyn Kaster)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία ώρα, οι δυτικές δυνάμεις «σφυροκόπησαν» τρεις στόχους στη Συρία που συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων.

Ο ένας ήταν κοντά στη Δαμασκό και οι άλλοι δύο στην περιοχή της Χομς. Η επίθεση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα. Δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζο Ντάνφορντ, ο οποίος συμπλήρωσε προς το παρόν δεν προβλέπεται άλλοι επιχείρηση.

Οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

«Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπασάρ αλ Ασαντ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζιμ Μάτις. «Είναι σαφές ότι το καθεστώς δεν έλαβε το μήνυμα πέρυσι», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο αμερικανικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς, τον Απρίλιο του 2017.

«Αυτή τη φορά, οι σύμμαχοί μας και εμείς πλήξαμε πιο δυνατά. Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ και τους υπαρχηγούς του: δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν άλλη επίθεση με χημικά όπλα επειδή θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε ο Μάτις, καταλήγοντας «Είναι καιρός όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν επειγόντως και να βάλουν τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ».

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζιμ Μάτις Συρία επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ