Μόδα, γαστρονομία, τέχνες από την Ιταλία για 4 ημέρες στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μόδα, γαστρονομία, τέχνες από την Ιταλία για 4 ημέρες στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως γνωστόν, εμείς και οι Ιταλοί γείτονές μας μοιάζουμε πολύ, εξ ου και η περιβόητη φράση «ούνα φάτσα ούνα ράτσα», η οποία προέρχονται από το «una faccia una razza» που σημαίνει «ένα πρόσωπο, μια φυλή».

Γι ’αυτό τον λόγο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το πρώτο Ελληνο-Iταλικό φεστιβάλ με τίτλο «Φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα - Ιταλία» από τις 13 έως τις 16 Απριλίου 2018 στην Τεχνόπολη.

Tο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια συνάντηση των δύο πολιτισμών, που στοχεύει στην ανάδειξη της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μέσα από τα κοινά στοιχεία που τους ενώνουν, αλλά και από εκείνα που τους διαφοροποιούν, αποδίδοντας, έτσι, στον κάθε πολιτισμό το δικό του μοναδικό χαρακτήρα.

Δείτε τα δρώμενα του φεστιβάλ, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ Αθήνα Τεχνόπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ