Η Μέρκελ αποκλείει γερμανική συμμετοχή στη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας - iefimerida.gr

Η Μέρκελ αποκλείει γερμανική συμμετοχή στη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετάσχει η χώρα της σε ένα στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας.

«Η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε μια ενδεχόμενη --δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, θέλω να το τονίσω αυτό-- στρατιωτική δράση», δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στο Βερολίνο.

«Παρακολουθούμε, όμως και υποστηρίζουμε όλα όσα γίνονται για να σταλεί το μήνυμα ότι αυτή η χρήση χημικών όπλων δεν είναι αποδεκτή», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος σημείωσε εξάλλου ότι είναι «προφανές» πως η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει χημικό οπλοστάσιο.

«Οφείλουμε τώρα να αναγνωρίσουμε ότι είναι προφανές πως η καταστροφή (των συριακών χημικών όπλων) δεν ήταν ολοκληρωτική», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ένα φάσμα μέτρων προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να μην κάνει κανείς τίποτε κι ότι υπάρχει ενότητα στη Δύση ως προς το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Άνγκελα Μέρκελ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ