Νικολούδης: Όταν είπα «300» δεν εννοούσα τους βουλευτές - iefimerida.gr

Νικολούδης: Όταν είπα «300» δεν εννοούσα τους βουλευτές

πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης υποστήριξε την Δευτέρα πως όταν έριξε τη «βόμβα», ότι κάποιος από τους «300» είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν εννοούσε τους βουλευτές.

Αυτό που εννοούσε ήταν ο αριθμός των ελέγχων που έγιναν μεταξύ των περίπου τεσσάρων χιλιάδων πολιτικών προσώπων που είναι υπόχρεοι για υποβολή πόθεν έσχες.

Ο κ.Νικολούδης προσήλθε την Δευτέρα αυτοβούλως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ξεκαθάρισε πως ο αριθμός των 300 δεν ήταν αναφορά στο Σώμα της Βουλής, δίνοντας έτσι μία διαφορετική ερμηνεία της επίμαχης δήλωσής του που «άναψε φωτιές» για το ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά και τον βουλευτή με τον οποίο σχετίζεται.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έλεγε τόσο καιρό το όνομα του ανθρώπου που είχε βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό, απάντησε πως ακόμα και αν τον βασάνιζαν δεν θα το αποκάλυπτε.

Τέλος, ο κ. Νικολούδης είπε: «Δεν θα έδινα συνέχεια αν το ζήτημα έμενε εκεί. Μου αποδόθηκε ότι διέσυρα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Για να διασύρω κάποιον απαιτείται πρόθεση ... Πιστεύει κανείς ότι θα ερχόταν κάποιος στη Βουλή με όλους εσάς μπροστά, θα επιχειρούσε να διασύρει τον πολιτικό κόσμο και θα αποχωρούσε ανέπαφος; Εγώ έφυγα με συγχαρητήρια!».

Ακόμη, άφησε αιχμές για όσους τον έπαιρναν τηλέφωνο, για να τους αποκαλύψει το όνομα, ενώ τόνισε: «Κανείς δεν με διόρισε κήνσορα της ηθικής του πολιτικού κόσμου!»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ