Μετά τα γλυκά και το κρέας του Πάσχα, ήρθε η ώρα για πιο υγιεινή διατροφή.
Επιλέξτε τα καλύτερα λαχανικά εποχής και φράουλες για τη σαλάτα σας.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο ψημένο
- Λίγο σπανάκι baby ή ρόκα
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ζάχαρη ξανθιά
- Αλάτι και πιπέρι
- 6-8 φράουλες
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 φλυτζάνι τυρί φέτα
- 2 κουταλιές αμύγδαλα ανάλατα, κομμένα
Εκτέλεση
- Αναμείξτε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, το εστραγκόν, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ -Ρίξτε το μισό dressing πάνω στο κοτόπουλο, αναμείξτε καλά και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες
- Ψήστε το κοτόπουλο σε μπάρμπεκιου ή στο γκριλ, κόψτε σε φέτες
- Ετοιμάστε τη σαλάτα: βάλτε το σπανάκι, το αβοκάντο σε φέτες, τις φράουλες σε φέτες, το κρεμμύδι σε ροδέλες -τοποθετήστε το κοτόπουλο, προσθέστε τη φέτα, τα αμύγδαλα, ρίξτε το υπόλοιπο dressing (φτιάξτε από την αρχή, αν δεν αρκεί), αλάτι και πιπέρι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο