Ολοκληρώνεται η ανταλλαγή ομολόγων υπό ελληνικό δίκαιο - iefimerida.gr

Ολοκληρώνεται η ανταλλαγή ομολόγων υπό ελληνικό δίκαιο

Ολοκληρώνεται η ανταλλαγή ομολόγων υπό ελληνικό δίκαιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς διαπραγμάτευση εισάγονται σήμερα Δευτέρα οι 20 νέοι ομολογιακοί τίτλοι του ελληνικού δημοσίου συνολικού ύψους 55,8 δισ. ευρώ, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο και κρισιμότερο στάδιο του PSI, που αφορά στα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο.

Για τους τίτλους υπό ξένο δίκαιο η προθεσμία έχει παρατεθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου ενώ από την Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων θα διαγραφούν 53 ομόλογα.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων του EFSF θα είναι 26,5 δισ. ευρώ, ενώ τα έντοκα γραμμάτια για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τόκων θα ανέλθουν έως 4,6 δισ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα, την τελική τους έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, θα δώσουν σήμερα Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup, μετά την επιτυχή διαδικασία για τη συμμετοχή στο PSI, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποδέσμευση των 130 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ