Θέατρο: Οι προτάσεις της εβδομάδας - iefimerida.gr

Θέατρο: Οι προτάσεις της εβδομάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτάσεις για μερικά από τα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται στις αθηναϊκές σκηνές αυτή την εβδομάδα.

Θέατρο: Οι προτάσεις της εβδομάδας | iefimerida.gr 0

Ivo van Hove / Toneelgroep Amsterdam

Σκηνές από ένα γάμο

Ο Βέλγος Ivo van Hove (Ίβον βαν Χόβε), σκηνοθέτης με σημαντική πορεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και το Toneelgroep (Τονήλγκρουπ) του Άμστερνταμ, το μεγαλύτερο θέατρο ρεπερτορίου της Ολλανδίας, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και παρουσιάζουν τις «Σκηνές από ένα γάμο», μια σκηνική απόδοση της ταινίας του Μπέργκμαν.

Ο Βαν Χόβε πολλαπλασιάζει τα πρόσωπα και τις αφηγηματικές γραμμές του Μπέργκμαν, υπογραμμίζοντας έτσι το χαρακτήρα μιας αστικής μυθολογίας του έγγαμου βίου μέσα στο έργο.

Οι επτά σκηνές του παρουσιάζονται σε τρεις παράλληλες και επάλληλες εκδοχές, από τρία ζευγάρια που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ηλικίες του ανθρώπου: νεαρό, μεσήλικο και ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο θεατής τοποθετείται πάνω στη σκηνή ή καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικούς χώρους, όπου η δράση εκτυλίσσεται ταυτόχρονα.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών/ Κεντρική Σκηνή

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, τηλ: 213 0 178000

27 - 30 Απριλίου 2011 στις 20.00

(στα ολλανδικά με ελληνικούς υπέρτιτλους)

Ομάδα blitz

Γαλαξίας

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, η 4ωρη περφόρμανς της ομάδας blitz που δημιουργήθηκε για το Low Budget Festival τον Δεκέμβρη του 2010, είναι μια παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, αντικειμένων, κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί.

Mια σειρά ανθρώπων. Μια εμμονική λίστα. Ένας κατάλογος με όλους αυτούς και όλα αυτά που χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Στη σκηνή, 8 ηθοποιοί πίνουν μαζί με τους θεατές και θυμούνται ανθρώπους που πέθαναν, ιδέες που ξεχάστηκαν, αντικείμενα που έπεσαν σε αχρηστία ή που ξεπεράστηκαν από την εποχή, λέξεις και εκφράσεις που πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς. Η performance διαρκεί 4 ώρες. Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), τηλ: 210 341 8550

29 Απριλίου - 29 Μαΐου στις 20:30

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Blind spot/ σκην. Μιχάλη Κωνσταντάτου

Parklife

Χρησιμοποιώντας και πάλι τη δομή της κινηματογραφικής γλώσσας, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος αγγίζει κοινωνικά θέματα και προσωπικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής μας. To Parklife θίγει το θέμα της κρίσης και της ανεργίας και το πώς οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν τη σχέση δύο νέων ανθρώπων.


Μια νεαρή διαφημίστρια ξυπνάει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε έναν άγνωστο άντρα. Σιγά-σιγά, με τη βοήθειά του, ανακαλεί πρόσωπα, καταστάσεις, την ταυτότητά του αλλά και το πώς βρέθηκαν μαζί στο σκοτεινό αυτό παρκινγκ. Όμως είναι αλήθεια αυτά που της λέει; H σχέση τους προκύπτει, τελικά, μέσα από μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων ή είναι μια επιλογή δυο ανθρώπων συμπιεσμένων από την καθημερινή τριβή;

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), τηλ: 210 341 8550

Από τις 2 Μαΐου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στις 21.30

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

Ομάδα Μετά Φόβου

Μήδεια Μικρού Μήκους

Η Τζίνη Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Μπουραζάνας με τη συνοδεία δύο μουσικών επιχειρούν μια διαφορετική ανάγνωση της Μήδειας του Ευριπίδη, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα της μετάφρασης του Γιώργου Χειμωνά και ήχους από την Ανατολή.

Θέατρο Συνεργείο

Κολωνού 31 & Λεωνίδου, Μεταξουργείο, Τηλ.: 6981802544

2 Μαΐου – 5 Ιουνίου στις 21.00

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Ζωρζ Μπιζέ, Κάρμεν

Σκην. Βασίλης Νικολαΐδης

Η γνωστή όπερα του Ζωρζ Μπιζέ Κάρμεν, στην κατά Βασίλη Νικολαΐδη εκδοχή, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, με τις Μαίρη-Ελεν Νέζη/Μαρίτα Παπαρίζου/Ινές Ζήκου στο ρόλο της Κάρμεν.

Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Ολύμπια

Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210 361246

από τις 30 Απριλίου (παραστάσεις 3, 4, 5, 6, 7, 8 Μαΐου) στις 20.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο πρεμιέρες προτάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ