«Η κυβέρνηση ζει μέσα σε μια αυταπάτη σε όλα τα θέματα. Από τα εθνικά μας θέματα, τα οποία, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τους εμπιστευόμαστε για να μπορέσουν να τα λύσουν μέχρι την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ.
«Την ίδια στιγμή», ανέφερε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, «η πραγματική οικονομία και οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, λόγω των φόρων που αδυνατούν να πληρώσουν».
Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μιλάει με έναν καθαρό προγραμματικό και οραματικό λόγο, έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, και» -όπως σημείωσε- «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες πολίτες, καθημερινά, αγκαλιάζουν την πρόταση και τη συμφωνία αλήθειας του προέδρου της ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα και θα επαναφέρει τον νόμο και την τάξη».
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ επισήμανε: «O κ. Τσίπρας άνοιξε ένα θέμα, θεωρώντας ότι μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Τελικά, αυτό έγινε εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως είναι ένα πρόβλημα που ακουμπάει όλη τη χώρα».
Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «όταν φάνηκε να υπάρχει ενδεχομένως ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος», ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων, ούτε επιδίωξε μια συζήτηση στη Βουλή, για να διαμορφώσει μια εθνική θέση. «Αυτό που έκανε», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «ήταν να χρησιμοποιήσει το ζήτημα αυτό για να διχάσει την αντιπολίτευση. Κινήθηκε με όρους μυστικής διπλωματίας και ενημέρωσε τη Νέα Δημοκρατία μόνο εκ των υστέρων».
Ακόμη, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, ο πρωθυπουργός «περιφρόνησε τους ανθρώπους που διαδήλωσαν στα συλλαλητήρια. Τους χαρακτήρισε ακροδεξιούς και γραφικούς. Με άλλα λόγια, για μια ακόμα φορά δίχασε την ελληνική κοινωνία».
«Η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε, «από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Τονίσαμε ότι δεν μας αφορά μόνο το ζήτημα του ονόματος. Μας αφορά το ζήτημα του συντάγματος, κυρίως όμως μας αφορούν τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και της ταυτότητας των γειτόνων μας. Εάν δεν υπάρξει λύση σε αυτά, τα υπόλοιπα είναι μάταια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ