Τρομακτικά στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα - iefimerida.gr

Τρομακτικά στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Αστυνομία, βάσει των οποίων η αύξηση στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 115%, ενώ σε περιοχές όπως η Κρήτη, η αύξηση αγγίζει το ποσοστό του 700%!

Κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία. Μάλιστα οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους για λίγα ευρώ!

Σύμφωνα με τις Αρχές ιδίως στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλοδαπών δραστών ανέρχεται στο 55%.

Σοκαριστικά όμως είναι και τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα και αφορούν τα υπόλοιπα είδη εγκλήματος.

Οι κλοπές οχημάτων αυξήθηκαν κατά 16,88%, οι απάτες κατά 23,75%, οι εκβιάσεις κατά 22,87%, τα παραχαραγμένα νομίσματα κατά 40,71% και το λαθρεμπόριο κατά... 118,67%!

«Πρωταθλητισμό» στα ποσοστά, κάνουν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, όπου τα ποσοστά κυριολεκτικά έχουν ξεφεύγει:

Για παράδειγμα, στην Κρήτη, οι ληστείες σε σπίτια αυξήθηκαν κατά... 700%! Στη Θεσσαλία κατά 310%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά 300%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ