Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή είναι ζουμερά και ιδιαίτερα γλυκά. Φτιάξτε αυτό το νόστιμο και με λίγες θερμίδες κέηκ για τις ημέρες του Πάσχα.
Υλικά
- 5 πορτοκάλια βιολογικά
- 150 γραμμάρια βούτυρο +λίγο για τη φόρμα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη + 50 γραμμάρια για το σιρόπι
- 3 αυγά
- 170 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Βγάλτε το ξύσμα από δύο πορτοκάλια και χυμό μόνο από ένα πορτοκάλι
- Χτυπήστε με αυγοδάρτη το βούτυρο (μαλακό) με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και προσθέστε τα αυγά ένα ένα -Χτυπήστε καλά
- Προσθέσε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα και τον χυμό
- Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
- Ετοιμάστε το σιρόπι: Στίψτε τον χυμό από τα υπόλοιπα πορτοκάλια και βράστε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη (50 γραμμάρια)
- Αφήστε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά
- Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι
- Βγάλτε το κέηκ από τη φόρμα μόλις κρυώσει λίγο και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη
- Ετοιμο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο