Σαμαράς: Η αριστερά υπερασπίζεται τους κουκουλοφόρους [βίντεο] - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η αριστερά υπερασπίζεται τους κουκουλοφόρους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα ζήτησε κατά την ομιλία του στην πολιτική γραμματεία της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς και επιτέθηκε σε όσους κάνουν λόγο για συγκυβέρνηση μετά την εθνική ετυμηγορία. Αυτό όμως που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η σφοδρή του επίθεση κατά της αριστεράς την οποία μάλιστα κατηγόρησε ότι υποστηρίζει τους κουκουλοφόρους που καίνε την Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

«Ποτέ αντιπολίτευση δεν έκανε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε τόσες κρίσιμες στιγμές. Τους είχαμε πει ότι η συνταγή του μνημονίου είναι αποτυχημένη. Επιβεβαιωθήκαμε. Για να πετύχει το «κούρεμα» ψηφίσαμε και κάποια πράγματα με τα οποία διαφωνούσαμε. Επρεπε όμως να δώσουμε ανάσα στον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας διέσυρε στο εξωτερικό. Επί δύο χρόνια όλοι οι Ελληνες αισθάνονταν ντροπή. Τώρα το κλίμα στην Ευρώπη άλλαξε.»

«Άλλο η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Δεν μπορώ να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη».

«Η Ελλάδα κινδύνευσε κάποια στιγμή να γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ μπορεί να είναι το προπύργιο της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή. Πρέπει στην Ελλάδα να υπάρξει άμεσα ανάκαμψη.»

«Κάποιοι προπαγάνδιζαν για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τώρα όμως αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη και αυτή την φορά αλλάζουν υπέρ της Ελλάδας»

«Η αριστερά δεν ασκεί πολιτική γιατί δεν μπορεί. Ποντάρουν στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού. Κάποιοι από αυτους, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θέλουν το ευρώ,Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο δεν το θέλουν και Κυριακή κάθονται και ξεκουράζονται για να το ξανασκεφτούν».

«'Εδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Τους το ξαναλέμε λοιπόν ευθέως. Δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι και η Αριστερά συνυπεύθυνη. Υπερασπίζεται το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε την Αθήνα αλλά όχι το δικαίωμα των μεροκαματιάρηδων που χάνουν την περιουσία τους. Έχουν ενοχοποιήσει την έννοια της ασφάλειας αλλά και της επιχειρηματικότητας».

«Τον τελευταίο καιρό βεβηλώνουν και τις εθνικές επετείους. Τους το λεώ καθαρά. Να το κόψουν αυτό το επικίνδυνο βιολί που ξεκίνησαν. Όποιος καλλιεργεί την σύγχυση θα με βρεί απέναντι».

«Εμείς δεν γυρίζουμε να λέμε στον Ελληνικό λαό ότι λεφτά υπάρχουν.Λέμε στον λαό αλήθειες. Σκληρές αλήθειες».

Στα όσα ανέφερε στην ομιλία του στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν άμεσα με ανακοινώσεις τους τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΛΑΟΣ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Μπροστά στο φόβο του για το λαό, που η ΝΔ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και την ΕΕ, ο Α. Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της ΝΔ και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικάσουν τα αστικά κόμματα και με την ψήφο τους, μέχρι να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική τους με τον αγώνα τους για τη λαϊκή εξουσία»

Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

«Μέσα στα πολλά που υιοθετεί με χρονο-καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς, είναι και το σύνθημα "Ανάκαμψη".

Ανάκαμψη της σοβαρότητας, ανάκαμψη της αλήθειας, ανάκαμψη της ηθικής, που από καιρό δείχνει να έχει απωλέσει η Ν.Δ.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ