Γιάννης Κότσιρας και άλλες προτάσεις για την Κυριακάτική σας έξοδο στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Γιάννης Κότσιρας και άλλες προτάσεις για την Κυριακάτική σας έξοδο στην Αθήνα...

Γιάννης Κότσιρας και άλλες προτάσεις για μια Κυριακάτικη έξοδο στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και πολλά πολλά άλλα δρώμενα λαμβάνουν χώρα απόψε στην Αθήνα. Οι προτάσεις πολλές, οι επιλογή δική σας...

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΣΥΝΘΕΤΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, ερμηνεύει συνθέσεις του Γιώργου Κουμεντάκη, αλλά και έργα των Luciano Berio και Arnold Schoenberg, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) Τηλ. 2130178000. Ώρα 20:00. Εισιτήριο 15-18-28 ευρώ. Μειωμ. 10-15 ευρώ.

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ & ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ LIVE

Με μπάντα ηλεκτροκίνητη, η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης επιστρέφουν δυναμικά στην Nueva Trova, για άλλη μια Κυριακή. Η κομψή εναλλακτική ποπ με μεσογειακές καταβολές που εδώ και χρόνια υπηρετούν φλερτάρει αυτή τη φορά με τις ηλεκτρικές κιθάρες και το ειδύλλιο προκύπτει συναρπαστικό. Nueva Trova (Αθηνάς και Βλαχάβα 9) Τηλ. 6980091150 Ώρα 21:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

  • ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

Μια συναυλία αφιερωμένη στον αδικοχαμένο μπασίστα Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο. Στην μνήμη του την ημέρα των γενεθλίων του οι φίλοι του μαζεύονται και τραγουδούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τραγουδούν οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άμμος, Κώστας Γανώτης, Νεκτάριος Γεωργιάδης, Νίκος Ζούδιαρης, Νίκος Ζιώγαλας, Σταμάτης Κρανουνάκης, Λητώ, Στέφανος Λογοθέτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μηλιώκας, On The Road, Χρήστος Παυλής, Κώστας Τουρνάς, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου. Σταυρός Του Νότου (Φραντζή και Θαρύπου 35) Τηλ. 210 9226975, Ώρα 21:00. Εισιτήριο 15 ευρώ (με ποτό).

  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ

Αυτή την Κυριακή η Όλγα Λασκαράτου παίζει τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα και ο Γιάννης παίζει τα τραγούδια που έχει αγαπήσει. Almaz (Τριπτολέμου 12) Τηλ. 210 3474763. Ώρα: 18:00. Δωρεάν είσοδος (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

  • EVA & THE APPLES LIVE

Η Εύα Κοτανίδη και τα ανήσυχα Μήλα δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας και επιβιβάζονται στις νύχτες σας με μουσικά μπαγκάζια που, ενώ επιμένουν και φέτος πεισματικά στο Swing, κλείνουν μέσα τους Multi μουσικές ιδέες με νότες pop, άρωμα Rock, ρυθμούς Ska, Samba, Reggae, Funk,Soul και άλλες χορευτικές αλχημείες, σ'ένα μίγμα γαλλικής, πορτογαλικής και αγγλο-αμερικάνικης γεύσης. Ένα πείραμα ευζωίας που καταλήγει κάθε νύχτα σε μια διαφορετική γιορτή. Ginger Ale - Cocktail Lounge (Θεμιστοκλέους 74) Τηλ. 210 3301246.Ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

(Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ LIVE

Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας τζαζ μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλ. 210 3234095. Ώρα 22:00 Είσοδος: 5 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό), σε τραπέζι: 8 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό).

  • «ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

Η Μαριάννα Ρηγάκη μαζί με τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο, σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι ..."Στην παλιά γειτονιά" ...των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Νίκου Γούναρη, Γιώργου Μουζάκη και άλλων δημιουργών της Ελλάδας του περασμένου αιώνα, ερμηνεύοντας τα πιο όμορφα, ρομαντικά αλλά και «σύγχρονα» τραγούδια της εποχής εκείνης. Art gallery caf? (Ιπποκράτους 1 και Γαληνού) Τηλ. 210 8958866. Ώρα 21:00. Εισιτήριο 5 ευρώ.

  • «ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ»

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα. Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101) Τηλ. 210 8222702. Ώρα 16:00. Εισιτήριο 10 ευρώ.

  • «ΤΡΕΙΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ...ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΜΟΥ!»

Οι Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μάιρα Μηλολιδάκη και Κάτια Πάσχου ενώνουν τις δυνάμεις τους με το σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο σε μια απολαυστική απογευματινή συναυλία και προσφέρουν ένα τσάι αλλιώτικο από τ' άλλα: ένα τσάι με γεύση μαγευτικών μελωδιών, μεταξύ άλλων των Στράους, Μασνέ, Πουτσίνι και άρωμα από μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές. Θέατρο Badminton (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής) Τηλ. 211 1010020. Ώρα 19:00. Εισιτήριο 15 ευρώ με τσάι. Φοιτητικό/εκπτωτικό: 10 ευρώ με τσάι.

  • TRIO FADO "SAUDADES"

To Trio Fado (Luisa Rocha - τραγούδι, Pedro Ferreira - πορτογαλική κιθάρα, Paulo Ramos - κλασική κιθάρα), που έρχεται στο Black Duck, την Κυριακή 11 Μαρτίου, μένει πιστό στην ιστορία και την ερμηνευτική παράδοση των fado, προσθέτοντας συγχρόνως το δικό του προσωπικό στοιχείο, μέσα από τις ενορχηστρώσεις που προτείνει. Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9) Τηλ. 210 3234760 Ώρα: 22:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

  • SUNGRAZER (NL) & BROTHERHOOD OF SLEEP LIVE

Ένα από τα πιο φρέσκα σχήματα του psychedelic rock revival και μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες της ευρωπαϊκής stoner rock σκηνής, οι καταπληκτικοί Sungrazer, έρχονται αισίως για μια και μοναδική συναυλία στα Αθηναϊκά εδάφη, στη σκηνή του six d.o.g.s. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8) Τηλ. 210 3210510. Ώρα 21:30. Εισιτήριο 13 ευρώ (τα πρώτα 100 εισιτήρια της προπώλησης), 15 ευρώ (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο). Σημεία προπώλησης: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς), Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)

  • FESTIVAL TROLLRADIO.GR

Ένα φεστιβάλ με 10 καλλιτέχνες/συγκροτήματα που επιλέχθηκαν από τους παραγωγούς και τους ακροατές του σταθμού. Ένα φεστιβάλ με ότι πιο φρέσκο υπάρχει στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. Αγγλόφωνο ροκ, Low Bap, Ελληνόφωνο ροκ, όλα όσα παίζει ο αγαπημένος σας ιντερνετικός σταθμός σε ένα μεγαλειώδες live, σε έναν από τους καλύτερους, συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, την Αρχιτεκτονική. Αρχιτεκτονική (Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116) Τηλ. 210 9014428. Ώρα: 20:0. Δωρεάν είσοδος.

  • STRANGE WINGS "SAVATAGE TRIBUTE LIVE"

Το ιταλικό fan club των Savatage, "Hounds" σε συνεργασία με το αντίστοιχο ελληνικό, "Greek Legion" παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τους Strange Wings, την επίσημη ιταλική tribute μπάντα στους Αμερικάνους θρύλους Savatage. An club (Σολωμού 13-15) Τηλ. 210 3305056. Ώρα 20:30. Εισιτήριο 8 ευρώ.

  • ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ LIVE

Ο Νίκος Ρουμελιώτης μετά από σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα - επαρχία ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του club του "Σταυρού του νότου" από την Κυριακή 11/3 ερμηνεύοντας τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ψάχνω ένα χάδι" που κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2011 και αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή. Σταυρός Του Νότου (Φραντζή και Θαρύπου 35) Τηλ. 210 9226975. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 10 ευρώ (με ποτό).

  • BLAINE L. REINIGER (TUXEDOMOON) & TILEMACHOS MOUSSAS LIVE

Ο Blaine L. Reininger, συν-ιδρυτής των θρυλικών Tuxedomoon, συμπράττει με τον συνθέτη και κιθαρίστα Τηλέμαχο Μούσα, σε ένα σετ από παθιάρικα κομμάτια από τη διεθνή ποπ και από εναλλακτικά τραγούδια αγάπης. Tiki Athens Cocktail Bar (Φαλήρου 15) Τηλ. 210 9236908 Ώρα: 20:30. Εισιτήριο 5 ευρώ.

  • VERBAL DELIRIUM & CICCADA LIVE

Οι Verbal Delirium και οι Ciccada θα βρεθούν μαζί στη μουσική σκηνή Αυλαία. Τα δύο συγκροτήματα -που σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν τα debut album τους πριν ένα χρόνο στο εξωτερικό- θα σαγηνεύσουν το κοινό με τις prog-folk, alternative και art rock δημιουργίες τους, θα ξαφνιάσουν ευχάριστα όσους δεν τους έχουν ακούσει, και θα προσφέρουν μια βραδιά εμπνευσμένης μουσικής ψυχαγωγίας. Αυλαία (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115) Τηλ. 210 3474074. Ώρα 22:00. Εισιτήριο10 ευρώ (με κρασί ή μπύρα).

"L??P"

Το σχήμα L??p αποτελεί μια μουσική κολεκτίβα με κεντρικό άξονα τον φλαουτίστα Στέλιο Ρωμαλιάδη. Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8 2ος Όροφος). Ώρα 21:30. Εισιτήριο 10 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ «Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ» ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ LIEDERABEND

Η performance «Η πιο ωραία χώρα», έχει αφετηρία την φυγή ως ιδέα, επιθυμία και εμπειρία, όπως αυτή εκφράζεται στα τραγούδια του ρομαντισμού αλλά και ως έννοια σύγχρονη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση που βασίζεται στην κλασική συναυλία αλλά φλερτάρει με το θέατρο. Θα ακουστούν έργα των Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms, Franz Liszt, Henri Duparc και Hugo Wolf. Θέατρο Ολύμπια. (Ακαδημίας 59) Τηλ. 210 3612461. Ώρα 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΛΗ

Ο Αστερούλης & η Αστερούλα μαζί με τους μικρούς τους φίλους πάνε ένα φανταστικό ταξίδι στο βυθό της θάλασσας. Εκεί θα συναντήσουν και διάφορους κάτοικους του βυθού όπως, τον Αστερία τον Αστυνόμο, το Νίνο τον Πιγκουίνο, το Νιόνιο τον Αστακονιόνιο κ.α. Το μήνυμα του έργου προς τα παιδιά, είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, αλλά και η προσοχή που πρέπει να έχουν όταν παίζουν στην θάλασσα. Θέατρο Πυξίδα (Σαρρή και Ρήγα Παλαμήδου 3) Τηλ. 210 3225526 Ωρα:12:00. Γενική είσοδος: 15 ευρώ τα δυο άτομα.

  • «ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ... ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

Κυριακές με κουκλοθέατρο σε συνεργασία με την Unima Ελλάς. Μία παράσταση που συνδυάζει την αφήγηση παραμυθιού με το κουκλοθέατρο. Συνοδεύει στο σαξόφωνο η Βάσω Μανδρώνη. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλ. 210 3463333. Ώρα 11:30. Εισιτήριο 8 ευρώ.

  • «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ»

Μία θεατρική παράσταση που ψυχαγωγεί τα παιδιά, αλλά και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τα φέρνει σε δημιουργική επαφή με τον κώδικα της μουσικής και της γλώσσας, μα πάνω από όλα τα βοηθάει να δουν πως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα! Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) Τηλ. 210 3611206. Ώρα 11:00. Εισιτήριο 10 ευρώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

  • INTO ETERNITY

Με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον σεισμό στην Ιαπωνία, το τσουνάμι και τις εκρήξεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες που ακολούθησαν, το ντοκιμαντέρ θυμίζει τους τρομακτικούς κινδύνους που εγκυμονεί η παραγωγή της πυρηνικής ενέργειας. Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109) Τηλ. 210 6922655. Ώρα 15:30

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ «ΔΟΣ ΜΟΙ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΝΟΝ»

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" και το "Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας" σας καλούν στην παράσταση αφήγησης "Δος μοι τούτον τον ξένον" με τον Στέλιο Πελασγό και τη φιλική συμμετοχή της Όλιας Λαζαρίδο. Εργαστήρι Μαιρηβή (Δεληγιώργη 33) Τηλ. 210 5222181. Ωρα 20:00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210 5222181

  • ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου - δέκα ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού - από τις 12:00 ως τις 17:00 η Ζωντανή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα θα βρίσκεται στη Λαμπηδόνα, στο άλσος Αγ. Τριάδας (Βύρωνας). Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν, για να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους. Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Καισαρείας και Κορυτσάς) Τηλ. 6984146037. Ώρα 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • «ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ

Γνωριμία με τα παιχνίδια άλλων λαών με οδηγό την μουσειοπαιδαγωγό Φαίδρα Τσαλαμπαμπούνη. Οπλισμένοι με φαντασία και ποικίλα υλικά, τα παιδιά ξεκινάνε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας στον κόσμο. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) Τηλ. 210-3611206. Ωρα 10:00 Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 30 ευρώ.

  • «ΧΑΡΙΖΩ + ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ + ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Μία γιορτή - δράση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60, Μοσχάτο), υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου & του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μία γιορτή - δράση αφιερωμένη στην ανταλλαγή, την προσφορά και την αλληλεγγύη μεταξύ οικογενειών. Τηλ. 210 9407820. Είσοδος ελεύθερη.

  • Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 17:00 διοργανώνεται η 4η έκθεση εικαστικού εναλλακτικού κοσμήματος & αξεσουάρ στο Jazz Bar στην Κηφισιά. Τζαζ Bar (Τατοΐου 15) Τηλ. 210 8014036 .Είσοδος ελεύθερη.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον Ελληνισμό της Διασποράς, με αφηγήσεις και προβολή βίντεο του Στέλιου Ελληνιάδη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9) Τηλ. 210 3234760. Ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΡΝΑΣΣΟ»

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, διοργανώνει την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 18:30 εκδήλωση στον «Παρνασσό» (Πλατε?α ?γ. Γεωργίου Καρύτση 8), με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου-οδηγού του Ιστορικού και Συγγραφέα κ. Κώστα Σταματόπουλου. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στον κύκλο των ενημερωτικών δράσεων του Συλλόγου για το θέμα προστασίας και ανάδειξης του πρώην Βασιλικού Κτήματος. Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Τηλ. 210 3221917. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ»

Το Παραμύθι της Κυριακής είναι αφιερωμένο στους μύθους που κρύβει η θάλασσα.Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί ιστορίες για θαλάσσιους θεούς και ήρωες της μυθολογίας μας και o Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά 5-12 χρόνων. Ώρες διεξαγωγής: 11:00-11:50 π.μ. ή 12:00-12:50 μ.μ. Tηλ. 210 8217724. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44 και Τοσίτσα 1). Είσοδος ελεύθερη.

  • ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ»

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει τον διάλογο με σημαντικούς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες που μελέτησαν και αγάπησαν την παιδική τέχνη. Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 11 Μαρτίου 12.00. Οικογενειακό εικαστικό εργαστήριο «Τέχνη...οικογενειακώς, στο εργαστήριο με τον Γκίκα» Ώρα 12.30-13.30 για γονείς και παιδιά 5-8 ετών. Ώρα 13.30-14.30 για γονείς και παιδιά 9-13 ετών. Παιδιά και γονείς μαζί, έρχονται σε επαφή με την καινούργια έκθεση του Μουσείου, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν συμμετοχή στο εικαστικό εργαστήριο. Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης-Πλάκα (Κόδρου 9) Τηλ. 210 3312621-750.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ