Καρατζαφέρης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι «μπαγαπόντες» [βίντεο] - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι «μπαγαπόντες» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,Γιώργος Καρατζαφέρης. Μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών του χαρακτήρισε «μπαγαπόντες» τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που επιχείρησαν να περάσουν «ντροπολογία» όπως είπε για την ρύθμιση των χρεών τους, την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι στενάζουν υπό το βάρος των περικοπών.

«Αν ήξεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από οικονομικά δεν θα είχαν φουντάρει τα κόμματά τους. Η ΑΤΕ, η κρατική Τράπεζα πτωχεύει γιατί αυτοί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τη λεηλάτησαν με 250 εκατ. Αν ήταν νοικοκυραίοι θα ήξεραν τα οικονομικά των κομμάτων τους.

Πως θα παραδώσετε και πάλι την Ελλάδα σ' αυτούς; Είναι «μπαγαπόντες». Την ώρα που ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος, στενάζει να πληρώσει τη δόση του, αυτοί με (ν)τροπολογία, επιχείρησαν να σβήσουν τους τόκους και τα κεφάλαια από τα χρέη των κομμάτων τους.

Θα παραδώσουμε τη χώρα στους προσκυνημένους;

Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε πως πρέπει να πορευθούμε. Κάθε μέρα σκέφτομαι που μας έχουν στριμώξει.

Προχτές άκουσα τον Σόιμπλε να λέει: «Εντάξει να κάνετε εκλογές, αρκεί αυτοί που θα βγουν να τηρήσουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει». Μπορούμε να παραδώσουμε τη χώρα; Όχι, δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους προσκυνημένους.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές θα έρθουν μέτρα ύψους 13 δισ. ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Μισθοί κατώτεροι της Ρουμανίας. Όταν έφυγα από την κυβέρνηση για περικοπές μόλις 325 εκατ. ευρώ, φανταστείτε τι μειώσεις θα γίνουν! Σύνθλιψη στο εφάπαξ. Στο μνημόνιο σελίδα 427 προβλέπεται η μισθοί να εναρμονισθούν με εκείνους της ΝΑ Ευρώπης, δηλαδή της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Δηλαδή μας δίνουν μία σταγόνα ζωής και μας πίνουν καντάρια αίματος. Μπορούσα να μείνω; Όχι. Γι' αυτό έφυγα. Διαφώνησα και έφυγα. Για να φύγω από ένα σχήμα στο οποίο ουσιαστικά συγκυβερνούσα με 4 υπουργούς, φανταστείτε τι είδα και τρόμαξα.»

Για τον χρόνο διαξαγωγής των εθνικών εκλογών ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα φοβούνται τις εκλογές και προσπαθούν να κερίσουν χρόνο.

«Έχουμε δρόμο για τις εκλογές. Προσωπικά δεν μου είναι σαφές το πότε θα γίνουν. Ακούω τον κ. Σαμαρά να λέει «Αμετακίνητα εκλογές 19 Φεβρουαρίου, αμετακίνητα 25 Μαρτίου, αμετακίνητα 8 Απριλίου...». Ζήσε Μάη μου, και βλέπουμε... Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται τις εκλογές. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Δεν είναι οι εποχές των πελατειακών σχέσεων. Αυτές οι σχέσεις μας έφεραν εδώ, αυτές μας πτώχευσαν και θα πάνε σε εκλογές με τη χώρα σε πτώχευση; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια μας κυβέρνησαν. Τα δύο κόμματα πήραν μία Ελλάδα που δεν χρωστούσε τίποτε και την έφτασαν εδώ. Έδωσαν χώρο στο ΚΚΕ. Όχι σαν κόμμα κυβέρνησης, αλλά ελέγχοντας τα συνδικάτα».

Τελος ο προέδρος του ΛΑΟΣ εεπσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα είναι εθνική ανάκαμψη.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια φοβικά σύνδρομα. Τι ηγεσία χρειάζεται ο τόπος; Ηγεσία που να τρέμει, να υπογράφει ότι θέλει η τρόικα, ή ηγεσία που αντιστέκεται και της λέει το μεγάλο «όχι»;

Η Ελλάδα τι χρειάζεται σήμερα; Ανάκαμψη! Ανάκαμψη του φρονήματος, ανάκαμψη του εμπορίου, ανάκαμψη της βιομηχανίας, ανάκαμψη της κοινωνίας η οποία πρέπει να σκέπτεται Ελληνικά. Να σκέπτεται Πατριωτικά. Δεν έχουμε ανάγκη την κατοχή της χώρας που εκχώρησαν Σαμαράς- Παπανδρέου.

Για 20 χρόνια θα είναι αυτή η κατάσταση. Μη σας κοροϊδεύουν και μη σας εμπαίζουν.

Είχαν εντολές. Αυτές υπέγραψαν, αυτές προσκύνησαν. Γιατί δεν ζήτησαν εφαρμογή του Γερμανικού Δικαίου και επέλεξαν το Αγγλικό; Γιατί με το Αγγλικό, στο πρώτο «στραβοπάτημα», μας τα παίρνουν όλα. Μάθανε πως υπάρχει αέριο και θέλουν να μας το πάρουν με αυτόν τον ποταπό και βάναυσο τρόπο. Πόσες φορές ακόμα πρέπει να αποτύχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να πεισθεί ο Ελληνικός λαός ότι δεν αξίζει και δεν πρέπει να του εμπιστευθεί ούτε για μία μέρα ακόμα την τύχη της Ελλάδας; Ανάκαμψη δεν μπορούν να κάνουν αυτοί που έκαναν επίκυψη.»

Με την ίδια σφοδρότητα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνέχισε την επίθεση του μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ χαρακτηρίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «προσκυνημένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ