Την «χειρότερη σαλάτα του κόσμου» ισχυρίζεται πως σερβιρίστηκε μια γυναίκα που επισκέφθηκε ένα φημισμένο λιβανέζικο εστιατόριο σε μία από τις πιο πολυτελείς περιοχές του Λονδίνου.
Η Ντόου Γουίλιαμς είπε ότι ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια όταν εμφανίστηκε μπροστά της ένα μπολ με άκοπα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων μιας ολόκληρης ντομάτας, ενός αγγουριού και ενός κρεμμυδιού, στο εστιατόριο Al Waha στο Νότινγκ Χιλ.
Εκτός από αυτά, η σαλάτα είχε επίσης μισό iceberg και δύο παγάκια στην κορυφή της.
Η 45χρονη γυναίκα ανάρτησε τη φωτογραφία της σαλάτας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και σύντομα έγινε viral με περισσότερα από 1.300 likes με τους χρήστες να την περιγράφουν ως «αποδομημένη σαλάτα χίπστερ».
Αλλά ο διευθυντής του εστιατορίου ισχυρίστηκε πως το χορτοφαγικό πιάτο ήταν απλώς ένα ορεκτικό και πως δεν προσφέρεται ως σαλάτα.
Η Ντόου Γουίλιαμς
Ο Μοχάμεντ Ανταμπλί δήλωσε πως το ίδιο πιάτο σερβίρεται σε «όλα τα κορυφαία λιβανέζικα εστιατόρια του Mayfair και του Knightsbridge».
Η Ντόου όμως δεν πείθεται από την απάντησή του υποστηρίζοντας πως αυτό το πιάτο σερβίρεται συνήθως με κομμένα και όχι ολόκληρα τα λαχανικά και πως συνοδεύονται με ένα ντιπ – το οποίο φυσικά δεν υπήρχε.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των κουλτουριάρηδων και των foodies με μια σειρά από εγκωμιαστικά σχόλια σε εθνικές εφημερίδες.
Το συγκεκριμένο μπολ σερβίρεται δίπλα στο ψωμί και τις ελιές ως μέρος του κουβέρ με κόστος 1,5 λίρας αν και το εστιατόριο επισημαίνει ότι πολλοί άλλοι χώροι χρεώνουν για το συγκεκριμένο πιάτο.
Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης : «Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο με τον οποίο τρώγονται τα φαγητά μας. Το βάζουμε στο τραπέζι με τις ελιές για να καθαρίζουν οι πελάτες μας τον ουρανίσκο τους. Η όλη ιδέα αυτού του πιάτου είναι πως επειδή έχουμε πολλά διαφορετικά γεύματα και πιάτα, όταν τα τρώμε, μπορεί να θέλουμε να καθαρίζουμε τον ουρανίσκο μας, προτού περάσουμε σε ένα άλλο πιάτο, γι’ αυτό και τρώμε λίγο μαρούλι ή μια φέτα ντομάτα, για να ανανεώνεται η γεύση. Αλλά οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις προδιαγραφές αυτού του πιάτου και το περνάνε για σαλάτα».