Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες]

«Η κουζίνα του Θεού»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίκεντρο τη μοναστηριακή κουζίνα, η οποία αποτέλεσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’70 το ντοκιμαντέρ «Η Κουζίνα του Θεού» ταξιδεύει σε 12 εμβληματικές ιερές μονές της Ελλάδας.

Μέσα από την κάμερά του, μεταφερόμαστε στην κουζίνα της Μονής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, Τιμίου Σταυρού Μαψού, Παναχράντου, Παναγίας του Έβρου, Αγκαράθου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Νικητών, Επανωσήφη, Παλιανής, Αγίου Διονυσίου, Οσίου Νικοδήμου, Παναγίας Κρεμαστής, Φανερωμένης & Οδηγήτριας και ανακαλύπτουμε παραδοσιακές συνταγές και γευστικούς συνδυασμούς απλών, φυσικών υλικών.

Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Η Κουζίνα του Θεού», είναι παραγωγή COSMOTE TV, για τη μοναστηριακή κουζίνα, με γυρίσματα στην Κρήτη, την Άνδρο και σε άλλες μονές ανά την Ελλάδα και έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή, στο COSMOTE HISTORY HD τη Μ. Τρίτη 3 Απριλίου στις 21.00.

Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD αναζητά την ιστορία και τις ρίζες της μοναστηριακής διατροφής, τη σύνδεσή της με την ελληνική, τη μεσογειακή, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις διατροφής, τη φιλοσοφία της νηστείας και τον ρόλο της τροφής στην ψυχολογία του ανθρώπου.

«Η Κουζίνα του Θεού» μπαίνει στο «άβατο» της κουζίνας κάθε μοναστηριού και αναδεικνύει τις προσωπικές ιστορίες των μοναχών, οι οποίοι ακολουθούν ιδιαίτερους διατροφικούς κανόνες και φροντίζουν να τρέφονται με τα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι, όπως ψωμί, κρασί, τυρί και λάδι.

Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2



Παράλληλα, επιστήμονες όπως οι Αντώνης Καφάτος (Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης) και Γιώργος Ζέρβας (Τέως Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών) εξηγούν μπροστά στον φακό τα οφέλη της μοναστηριακής διατροφής στην υγεία, ενώ καταξιωμένοι γευσιγνώστες και σεφ, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Λευτέρης Λαζάρου, αναγνωρίζουν τη γαστρονομική της αξία.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς


Η σειρά ντοκιμαντέρ «Η Κουζίνα του Θεού» αποτελείται από 12 ωριαία επεισόδια, που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Σάββατο στις 16.00.

Η μαγειρική στα Μοναστήρια -Μεγάλα θαύματα, με απλά υλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ