Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εβρος λόγω της αυξημένης στάθμης - iefimerida.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εβρος λόγω της αυξημένης στάθμης

Φωτογραφία: WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση ανάγκης κήρυξε το νομό Έβρου ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε την σχετική απόφαση μετά από την θετική απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, όπως αναφέρει το evrosnews.

Η κατάσταση στον νομό Εβρου έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές, εξαιτίας του τεράστιου όγκου νερού και το σπάσιμο των αναχωμάτων.

Το πρωί της Πέμπτης, ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, μετέβησαν στο Πύθιο Διδυμοτείχου όπου η στάθμη του ποταμού παραμένει επί τέσσερις ημέρες πάνω από το όριο συναγερμού.

«Μεταβήκαμε σε διάφορα σημεία της παρέβριας ζώνης σε όλο τον νομό. Εκτός από το Πύθιο, υπήρξε εκτόνωση του φαινομένου και σ' ένα δεύτερο σημείο, στην Κορνοφωλιά, όπου με το άνοιγμα του θυροφράγματος πλημμύρησαν περίπου 4.500 στρέμματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς μετά την «αυτοψία» στις υψηλότερου κινδύνου παρέβριες περιοχές.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως μετά τις «επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ελεγχόμενη αποδέσμευση των νερών από τα φράγματα της Βουλγαρίας, καθότι η διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νομό, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις κινδύνου πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων, η γείτονα με νέα ειδοποίηση μας ενημερώνει, πως θα επιχειρηθεί διαχείριση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 113%, σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα 730 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έβρος κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ