Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή και θα με θυμηθείτε.
Τα υλικά παραμένουν τα ίδια, όπως και στην κλασική caprese, απλά αντί για ντομάτες αγοράστε ένα κουτί βιολογικές φράουλες (οι ευρείας κατανάλωσης έχουν υπερβολικά φυτοφάρμακα).
Υλικά
- 2 φλυτζάνια φράουλες, κομμένες σε ροδέλες
- Μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 φλυτζάνι πέστο, σπιτικό ή του κουτιού
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αλατίστε τις φράουλες και τη μοτσαρέλα
- Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο, απλώστε όμορφα το πέστο
- Ρίξτε πιπέρι και ελαιόλαδο παντού -Ετοιμη η carpese!
Συνταγή για σπιτικό πέστο:
Σας θυμίζω στα γρήγορα πώς γίνεται το πέστο βασιλικού-μαϊντανού
Υλικά
- 1/2 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό χοντροκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο μαζί με τα κοτσάνια του
- 1 σκελίδα σκόρδο σε μικρά κομμάτια
- 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ανάλατα ή καρύδια
- 5 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Το ελαιόλαδο ωστόσο θα πρέπει να το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ώστε να μπορεί αυτό να αραιώνει και να μην κολλάει. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο σερβίρετε και φυλάξτε την ποσότητα που περίσσεψε σε καθαρό βαζάκι που κλείνει με καπάκι στο ψυγείο.
Τροποποιήστε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο