Κωνσταντίνα, πώς είναι η ζωή σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου; - iefimerida.gr

Κωνσταντίνα, πώς είναι η ζωή σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κωνσταντίνα δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ, προκειμένου να φύγει από την Ελλάδα. Η επιστήμη της Γλωσσολογίας δεν ήταν αρκετή για την ίδια. Κοιτάζοντας λίγο πιο μπροστά από ό,τι οι συμφοιτητές της ακολούθησε τη συμβουλή που της έδωσε ένας σημαντικός Γλωσσολόγος «να λερώσει τα χέρια της». Αποφάσισε να περάσει στη νευροβιολογία και όσα της συνέβησαν (και εξακολουθούν να της συμβαίνουν) σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, θα τα θυμάται για πάντα.

Η απόφαση να φύγω από την Ελλάδα δεν ήταν δύσκολη. Και οι δύο μου γονείς ήταν πολύ τολμηροί στα νιάτα τους,- φεύγοντας πολύ νέοι για την Ιαπωνία-, και με είχαν γαλουχήσει με το σκεπτικό ότι μια αλλαγή περιβάλλοντος, παρά τις δυσκολίες, μόνο καλά έχει να αποφέρει.

Ήξερα ότι θέλω να πάω στην Ισπανία για διάφορους λόγους: αφ’ ενός την είχα επισκεφθεί για έξι μήνες κατά τη διάρκεια του Erasmus και μου είχε ταιριάξει πολύ, μιλούσα τη γλώσσα και, αφ’ ετέρου, εκεί, θα μπορούσα να συνεχίσω να καλλιεργούμαι σε μια τέχνη που αγαπώ, το φλαμένκο.

Έτσι έκανα αίτηση σε ένα και μόνο μεταπτυχιακό, σχετικά με τη Γλώσσα και τη Γνωσιακή Επιστήμη, στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου έγινα δεκτή. Δεν ήξερα κανέναν στη Βαρκελώνη, κι ούτε την είχα ξαναεπισκεφθεί, αλλά σύντομα έκανα φίλους, καλούς φίλους που έχω μέχρι τώρα, τέσσερα χρόνια μετά....

Η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου περιγράφει τη ζωή της στη Βαρκελώνη, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ