Συναγερμός στη νοτιοανατολική Γαλλία: Αυτοκίνητο προσπάθησε να χτυπήσει στρατιωτικούς - iefimerida.gr

Συναγερμός στη νοτιοανατολική Γαλλία: Αυτοκίνητο προσπάθησε να χτυπήσει στρατιωτικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε το πρωί στη νοτιοανατολική Γαλλία, όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να πέσει πάνω σε στρατιωτικούς που έκαναν τζόκινγκ κοντά σε στρατώνες.

Γύρω στις 08:45 τοπική ώρα (9:45 ώρα Ελλάδος), πλησίον του στρατοπέδου της Βαρς-Αλιέρ-ε-Ρισέ, στην Ιζέρ, κοντά στη Γκρενόμπλ, ένας άνδρας προσπάθησε να «πέσει πάνω σε στρατιωτικούς του 93ου συντάγματος πυροβολικού στην ορεινή περιοχή του Βαρς, οι οποίοι φαινόταν σαφώς ότι ήταν στρατιωτικοί, προτού προσβάλει άλλους και στη συνέχεια διαφύγει», διευκρίνισε μία από αυτές τις πηγές.

«Ένας άνθρωπος προσπάθησε να πέσει πάνω σε δύο στρατιώτες του 93ου συντάγματος πυροβολικού του Βαρς για αδιευκρίνιστους λόγους», δήλωσε άλλη πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η οποία πρόσθεσε ότι «λόγω των συνθηκών, το περιστατικό αυτό ελήφθη σοβαρά υπόψη, μολονότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα του οδηγού. Κανένας δεν τραυματίστηκε».

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του οδηγού του κλεμμένου μαύρου Peugeot. Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε εκείνο της τρομοκρατίας.

Driver tries to drive vehicle into a group of French soldiers in Varces: None hurt, manhunt underway https://t.co/tN8h8C5wie pic.twitter.com/ycVCRAq0jU via @AmichaiStein1 #France

Isère : une voiture fonce sur des militaires à côté de la caserne de Varces, l'auteur en fuite

https://t.co/jmsZWbHgg1 #isere #varces #militaires pic.twitter.com/T2F7UWXTwD

H επίθεση σημειώνεται λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη νότια Γαλλία. Στις 23 Μαρτίου ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής Ρεντουάν Λακντίμ, που είχε πάρει το 2015 τη γαλλική υπηκοότητα, άρπαξε ένα αυτοκίνη στην πόλη Καρκασόν αφού σκότωσε έναν επιβάτη και τραυμάτισε τον οδηγό. Στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά στρατιωτικών που έκαναν τζόκινγκ και μετά πήγε στην κοντινή πόλη Τρεμπ, όπου έπιασε ομήρους αρκετά άτομα σ' ένα σουπερμάρκετ. Συνολικά ο τζιχαντιστής σκότωσε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων κι έναν αξιωματικό της Χωροφυλακής που είχε πάρει οικειοθελώς τη θέση ενός ομήρου, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Η Γαλλία ήταν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι σε κατάσταση συναγερμού, η οποία ήρθη τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ενισχυμένα με στρατιώτες να περιπολούν μεταξύ άλλων σε τουριστικά αξιοθέατα και συγκοινωνιακούς κόμβους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία επίθεση ΙΧ στρατιωτικοί ΙΖΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ