«Φωτιά» βάζει με την κατάθεσή της για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος η οποία δείχνει ως υπαίτιο τον αγγειοχειρούργο.
«Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής», υποστήριξε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
Επιπροσθέτως εξέφρασε την πεποίθησή της πως εάν ο κατηγορούμενος γιατρός καλούσε σε βοήθεια η γυναίκα ενδεχομένως να είχε σωθεί.
Ακόμη, η διευθύντρια αναισθησιολογικού τμήματος ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται με τη χορήγηση βαριών αναισθητικών ουσιών, όπως αυτά που βρέθηκαν στον οργανισμό της άτυχης μεσίτριας.
Τόνισε δε πως αυτή η αναισθησία γίνεται μόνον σε χώρο με ειδικό εξοπλισμό, όπως είναι τα χειρουργεία.
«Αυτά τα φάρμακα μπορούν να τα δώσουν μόνο οι αναισθησιολόγοι. Κανείς άλλος. Εγώ δεν χορηγώ φεντανίλη και προποφόλη σε χώρο χωρίς αναπνευστήρα», υποστήριξε αναφερόμενη στα δύο αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της 36χρονης.
Σε ερωτήσεις για τις δόσεις αναισθητικών φαρμάκων που χορηγήθηκαν, με βάση τα όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος κατηγορούμενος, ανέφερε πως «είναι πολύ μικρές οι δόσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν μας καλούσε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε σε οποιονδήποτε χώρο», πρόσθεσε ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως ακόμη και μετά την καταστολή κάθε ασθενή από τη χρήση αναισθητικών, υπάρχει χρόνος, έστω λίγο, για να σωθεί.
«Όλοι οι γιατροί, ακόμη και οι καθαρίστριες ξέρουν ότι όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο σε αναπνευστική καταστολή, ειδοποιούνται οι αναισθησιολόγοι», υποστήριξε.
Τέλος, όμως υποστήριξε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως γιατρό επιθυμούσε να σκοτώσει μέσα στο νοσοκομείο, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν έχει κανένας άλλος λόγο, εκτός από τον ανασιθησιολόγο, να χορηγεί τα συγκεκριμένα σκευάσματα, όπως δηλαδή εκείνα που είχε λάβει η 36χρονη μεσίτρια που της κόστισαν τη ζωή.