Νταλάρα: Η Ελλάδα θα στείλει ηχηρό μήνυμα στις αγορές πριν το 2020 - iefimerida.gr

Νταλάρα: Η Ελλάδα θα στείλει ηχηρό μήνυμα στις αγορές πριν το 2020

Υπεραισιόδοξος ο Νταλάρα για την ελληνική οικονομία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πέρα από κάθε προσδοκία χαρακτήρισε την ανταπόκριση των ιδιωτών στο PSI ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Ευρωζώνης συνολικά.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νταλάρα επισήμανε, πάντως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να «χτίσει» στο θετικό momentum, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF υποστήριξε ότι εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει το Πρόγραμμα της, προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσει επαγγέλματα και αγορές, θα στείλει ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα και έτσι μπορεί να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα από το 2020. Ο κ. Νταλάρα εμφανίστηκε, μάλιστα, δηκτικός απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους χειρισμούς που έκαναν τους προηγούμενους μήνες, όταν συμπεριέλαβαν στον σχεδιασμό του ESM την αναδιάρθρωση Χρέους των κρατών- μελών που θα αντιμετώπιζαν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Αυτο σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF σκόρπισε αβεβαιότητα στις αγορές και εκτίναξε στα ύψη τα spread των ελληνικών ομολόγων, τα οποία είχαν μπει σε καθοδική τροχιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ