«Σφήνα» στην κόντρα Φώφης-Βενιζέλου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Τσίπρας -Πού στοχεύει - iefimerida.gr

«Σφήνα» στην κόντρα Φώφης-Βενιζέλου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Τσίπρας -Πού στοχεύει

Την ανοιχτή κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου για τη Συνταγματική αναθεώρηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας έτοιμος να συζητήσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να αποστείλει επιστολή στην κα Γεννηματά στην παρούσα φάση είχε συγκεκριμένη στόχευση. Καταδεικνύει ευθέως το στρατηγικό σχεδιασμό του Μαξίμου να…τραβήξει με το μέρος του την κυρία Γεννηματά, αφήνοντας «στην απ’ έξω» όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξ’ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια γενναία τομή που «δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη»! Μίλησε ακόμη για Κοινοβουλευτική πλειοψηφία και συνέχισε κάνοντας λόγο για μια αναθεώρηση που θα πρέπει να «σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα».

Φλερτάρει Κεντοαριστερά

Η κυβέρνηση θέλει να κρατάει ζεστό το φλερτ με την Κεντροαριστερά και μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη για τα εθνικά, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός και κάλεσε σε συνάντηση και την κυρία Γεννηματά με ορίζοντα το διάλογο για το Σύνταγμα.

«Όχι» σε διάλογο πριν τον Αύγουστο

Κατά πληροφορίες του iefimerida στο στενό πρωθυπουργικό πυρήνα είναι εδραιωμένη η άποψη ότι με την τέταρτη αξιολόγηση ανοικτή και το θέμα του χρέους σε εκκρεμότητα, δεν ενδείκνυται η χρονική και πολιτική συγκυρία για να ανοίξει η συζήτηση για το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, μετά τον Αύγουστο και βάσει σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκκινήσει τη συζήτηση με βάση διαλόγου τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει. «Όταν έρθει η ώρα θα λάβουμε υπόψιν όλες τις προτάσεις που θα κατατεθούν» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. Και δεν παραλείπουν να αφήσουν «καρφιά» και για το Κίνημα Αλλαγής ότι δεν συμμετείχε στον οργανωμένο διάλογο με τη συμμετοχή εκατοντάδων οργανώσεων και φορέων όλο αυτό το διάστημα.

Χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές

Άλλα πολιτικά σημαίνοντα στελέχη, σχολίαζαν ,πάντως, ότι «είναι μάλλον θετικό ότι η κυρία Γεννηματά δεν ακολουθεί τις ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις Βενιζέλου» για να προσθέσουν ότι «μένει να δούμε αν θα απομακρυνθεί οριστικά από τη δεξιά γραμμή που υιοθετεί το κίνημα αλλαγής για τα θέματα οικονομίας και της κάθαρσης»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Φώφη Γεννηματά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ